Közélet

Pénzbüntetésre ítélték a volt budapesti rendőrfőkapitányt

Pénzbüntetésre ítélték a volt budapesti rendőrfőkapitányt

2017. február 13., hétfő
Pénzbüntetésre ítélték a volt budapesti rendőrfőkapitányt

Jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben elkövetett katonai bűncselekmények vádjával magas rangú rendőrtisztek ellen indult büntetőperben.

A táblabíróság ugyanakkor felmentette az ötödrendű vádlottat - a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt műveletirányító tisztjét - az elöljárói gondoskodás elmulasztása miatt emelt vád alól. Egyebekben pedig helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely 2015 októberében javarészt megszüntette a vádlottak ellen folyó eljárásokat elévülés miatt. Az ítélőtábla szerint nem tévedtek első fokon, amikor

Gergényi Péter

volt budapesti rendőrfőkapitányt és a negyedrendű vádlottat, aki a tévészékház ostrománál a rendőri erők helyszínparancsnoka volt, bűnösnek mondták ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.