Bulvár

Öt év szökés után előzetesben a csalásokkal gyanúsított szegedi férfi

Öt év szökés után előzetesben a csalásokkal gyanúsított szegedi férfi

2017. február 28., kedd
Öt év szökés után előzetesben a csalásokkal gyanúsított szegedi férfi
bilincs_rendorseg

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a szegedi férfit, aki a még mindig szökésben levő élettársával együtt hét személynek okozott milliós nagyságrendű kárt a 2010-es évek elején Szegeden.

A megalapozott gyanú szerint a férfi élettársával 2010 májusa és 2012 ősze közötti időszakban mintegy hét személytől kért kölcsön – volt, akitől többször is – 150 ezer forint és 15 millió forint közötti összegeket. A kölcsönkérések ürügyeként a férfi és élettársa átmeneti megélhetési problémákat, sürgősen kiegyenlítendő rezsiköltségeket, lakásvásárlást, háztartási gépek felszámolásból való beszerzését jelölték meg a sértetteknek, azonban valamennyi hivatkozás valótlan volt, kizárólag a sértettek megtévesztésére szolgáltak. A gyanúsított és társa a kölcsönt nyújtókkal fennálló több éves baráti viszonyt, illetőleg esetenként rokoni viszonyt használta ki a jogtalan haszonszerzés érdekében. A legkisebb kölcsön 150 ezer forint volt, míg a legnagyobb kölcsönösszeg meghaladta a 15 millió forintot is. A gyanú szerint a férfi és társa összesen mintegy 25 millió forintot csaltak ki a sértettektől. A férfi és élettársa 2012 őszén öngyilkosság látszatát keltő búcsúlevelet hátrahagyva valójában külföldre távoztak. A csalásokkal gyanúsított férfi 2017. február 22-én Budapesten feladta magát a rendőrségen, azonban élettársa továbbra is szökésben van. A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva 1 hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását a szökés tényének, a szökés, elrejtőzés veszélyének, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.