Nyolc tűzeset történt az elmúlt 24 órában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabad téren keletkezett tüzek sokasága adott munkát a tűzoltóknak vasárnap – közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tegnap reggel a szegedi Mandarin utcában egy 40 négyzetméter alapterületű fa épület égett. A kiérkező szegedi hivatásos tűzoltó egységek két vízsugárral fékezték meg a tüzet, személyi sérülés nem történt.

A nap folyamán nyolc szabad területen bekövetkezett tűzesethez vonultak ki a tűzoltó egységek.

Balástya, Domaszék, Hódmezővásárhely, Kistelek, Makó, Röszke és Szeged területén csaptak fel a lángok. Jellemzően avar, aljnövényzet, illetve nádas égett. A tüzeket a hivatásos tűzoltó egységek önkéntes tűzoltók bevonásával oltották el.

A száraz és egyre enyhébb időjárás – az emberi gondatlansággal párosulva – kedvez a szabad területen keletkező tüzek kialakulásának. A kiszáradt tavalyi aljnövényzet könnyen lángra kap, de kellő gondossággal elkerülhetők az ilyen tüzek.

A tarlók, bozótos területek gondatlan és szabálytalan leégetéséből igen komoly tűzesetek alakulhatnak ki. A szabályokat megszegők súlyos pénzbírsággal sújthatók!

Előző sztori

A jogi bizottságban az új tagokról: „bármilyen alapon dönthet a polgármester”

Következő sztori

Sokan segítettek a Korábban Érkeztem Alapítványnak 2016-ban