Közélet

Nyolc tűzeset történt az elmúlt 24 órában

Nyolc tűzeset történt az elmúlt 24 órában

2017. február 27., hétfő
Nyolc tűzeset történt az elmúlt 24 órában

Szabad téren keletkezett tüzek sokasága adott munkát a tűzoltóknak vasárnap - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tegnap reggel a szegedi Mandarin utcában egy 40 négyzetméter alapterületű fa épület égett. A kiérkező szegedi hivatásos tűzoltó egységek két vízsugárral fékezték meg a tüzet, személyi sérülés nem történt. A nap folyamán nyolc szabad területen bekövetkezett tűzesethez vonultak ki a tűzoltó egységek. Balástya, Domaszék, Hódmezővásárhely, Kistelek, Makó, Röszke és Szeged területén csaptak fel a lángok. Jellemzően avar, aljnövényzet, illetve nádas égett. A tüzeket a hivatásos tűzoltó egységek önkéntes tűzoltók bevonásával oltották el. A száraz és egyre enyhébb időjárás – az emberi gondatlansággal párosulva – kedvez a szabad területen keletkező tüzek kialakulásának. A kiszáradt tavalyi aljnövényzet könnyen lángra kap, de kellő gondossággal elkerülhetők az ilyen tüzek. A tarlók, bozótos területek gondatlan és szabálytalan leégetéséből igen komoly tűzesetek alakulhatnak ki. A szabályokat megszegők súlyos pénzbírsággal sújthatók!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.