Közélet

Nézőpont Intézet: meghiúsulhat a balliberális pártok közötti összefogás

Nézőpont Intézet: meghiúsulhat a balliberális pártok közötti összefogás

2017. február 5., vasárnap
Nézőpont Intézet: meghiúsulhat a balliberális pártok közötti összefogás

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a balliberális pártok egymás közötti üzengetése oda is vezethet, hogy nem lesz választási összefogás közöttük.

Boros Bánk Levente

az M1 aktuális csatornán szombat este emlékeztetett arra, hogy

Gyurcsány Ferenc

, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelőjében megvádolta az összes balliberális pártot, hogy a DK háta mögött szervezkednek. Ez az üzengetés nem túl jó előjel, és ha ekkora a káosz és a bizonytalanság ezen az oldalon, akkor lehet, hogy nem lesz összefogás és újabb miniszterelnök-jelöltek is lehetnek - mondta. Az elemző szerint Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy sakkban tartsa az MSZP-t. Gyurcsány Ferenc nem szavazatokat szeretne, hanem befolyást, a balliberális oldal informális vezetője akar lenni - hangoztatta. Elmondta, sem a DK-nak, sem a többi balliberális pártnak, sem a Jobbiknak nem jött be az elmúlt 6-8 év: egyikőjük sem tudott a Fidesz reális kihívójává válni. Gyakorlatilag a második helyért küzdenek - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.