Nézőpont: a baloldali pártok együtt népszerűbbek, mint a Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baloldali pártok együttes támogatottsága nagyobb, mint a Jobbiké – olvasható a Nézőpont Intézet által a Magyar Idők című napilapnak készült, szombaton közzétett közvélemény-kutatásban.

A január 4-e és 19-e között, kétezer ember megkérdezésével készült kutatásból kiderült, hogy kormánypártokat januárban a teljes felnőtt népesség 34 százaléka támogatta. A Jobbikkal 11, az MSZP-vel 7, a DK-val 4, az Együttel és a Fodor Gábor által vezetett Liberálisokkal, 1-1, az LMP-vel 3, míg a Kétfarkú Kutya Párttal 2 százalék szimpatizál.

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 47 százalékon állnak, míg a Jobbik 18, az MSZP 14, a DK 7, az Együtt és a Liberálisok 2-2, a Párbeszéd 1, az LMP 5, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 3 százalékon – áll a kutatásban.

Hozzátették, hogy a legvalószínűbb listás eredmények alapján a Jobbik támogatottsága 3 százalékponttal elmarad a párt 2014-es választáson elért 21 százalékos belföldi listás eredményétől.

Előző sztori

Czibere: két év alatt további 33 százalékos béremelés lesz a szociális ágazatban

Következő sztori

Előválasztás esetén Bokros Lajos a MoMa miniszterelnök-jelöltje