Közélet

Nézőpont: a baloldali pártok együtt népszerűbbek, mint a Jobbik

Nézőpont: a baloldali pártok együtt népszerűbbek, mint a Jobbik

2017. február 4., szombat
Nézőpont: a baloldali pártok együtt népszerűbbek, mint a Jobbik

A baloldali pártok együttes támogatottsága nagyobb, mint a Jobbiké - olvasható a Nézőpont Intézet által a Magyar Idők című napilapnak készült, szombaton közzétett közvélemény-kutatásban.

A január 4-e és 19-e között, kétezer ember megkérdezésével készült kutatásból kiderült, hogy kormánypártokat januárban a teljes felnőtt népesség 34 százaléka támogatta. A Jobbikkal 11, az MSZP-vel 7, a DK-val 4, az Együttel és a Fodor Gábor által vezetett Liberálisokkal, 1-1, az LMP-vel 3, míg a Kétfarkú Kutya Párttal 2 százalék szimpatizál. A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 47 százalékon állnak, míg a Jobbik 18, az MSZP 14, a DK 7, az Együtt és a Liberálisok 2-2, a Párbeszéd 1, az LMP 5, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 3 százalékon - áll a kutatásban. Hozzátették, hogy a legvalószínűbb listás eredmények alapján a Jobbik támogatottsága 3 százalékponttal elmarad a párt 2014-es választáson elért 21 százalékos belföldi listás eredményétől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.