Miniszteri biztos felel a hadisírgondozásért

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miniszteri biztosként Holló József nyugállományú altábornagy felel a jövőben a kegyeleti diplomáciáért, a hadisírgondozásért, a hősi temetési hely feletti rendelkezési- és hozzájárulási joghoz, valamint a jubileumi centenáriumi katonai emlékmegőrzéshez kapcsolódó feladatokért.

Simicskó István honvédelmi miniszter erről szóló utasítása a Hivatalos Értesítő keddi számában jelent meg.

Holló József koordinálja a jövőben a Honvédelmi Minisztérium (HM) kegyeleti diplomáciával kapcsolatos feladatait, a kétoldalú kormányközi hadisírgondozó egyezményekben meghatározott feladatokat.

A miniszteri biztos felügyeli továbbá a hadisírok gondozásával kapcsolatos adatbázisokat, valamint a további hadisírgondozó egyezmények, együttműködési megállapodások megkötésének előkészítését. Az utasítás szerint Holló József miniszteri biztosi megbízatása február 1-jétől július 31-ig szól.

Előző sztori

Szijjártó Péter: az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások

Következő sztori

Üresen konganak a pavilonok a szegedi állomáson