Állatvédők tüntettek, végleg eltiltották az állattartástól a dorozsmai férfit (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

allatvedok_tuntetese002kfTucatnyi állatvédő demonstrált a Széchenyi téri törvényszék előtt szerda reggel, hogy felhívják a figyelmet az állatkínzásra. A megmozdulást annak a szegedi férfinak az ügye váltotta ki, aki nyáron brutális módon bántalmazta a kutyáját: baltával verte fejbe az állatot. A dorozsmai férfit végleg eltiltották az állattartástól.

Az állatvédők eredetileg azért szervezték a mai napra a tüntetést, mert szerdán tárgyalta a törvényszék annak a kiskundorozsmai ittas férfinak az esetét, aki tavaly egy baltával majdnem kettévágta kutyája pofáját. A kutyát megoperálták, életben maradt, de az állatorvos szerint maradandó sérüléseket szenvedett.

A békés tüntetők azért szólaltak fel, hogy zéró toleranciát hirdessenek az állatkínzóknak, illetve, hogy az ezért járó letöltendő börtönbüntetés mellett érveljenek. A demonstrálók a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat molinóit húzták ki. Egyik aktivistájuk elmondta, a megmozdulással minden állatért kiállnak, s nemcsak a kínzás ellen, hanem a felelős állattartás mellett is érvelnek. A törvény szerint, aki gerinces állatot bántalmaz, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, ha brutális módon bántja az állatot, vagy maradandó egészségkárosodást okoz.

A Széchenyi téri épületben reggel portálunkat – más médiumokhoz hasonlóan – úgy tájékoztatták, a dorozsmai férfi ügyét nem szerdán tárgyalják. Később közleményt adtak ki a jogerős ítéletről.

Végleg eltiltották az ebtartástól a dorozsmai férfit

A Szegedi Járásbíróság az ebtartástól végleges hatállyal eltiltotta azt a férfit, akit korábban állatkínzás bűntette miatt fél év, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. A férfi tavaly májusban németjuhász keverék kan kutyáját egy 82 cm hosszúságú, 12 cm pengeszélességű baltával ütötte meg, az eb koponyacsontja és állcsontja is eltörött. A mai napon jogerős ítélet született, melyben a bíróság a férfit az ebtartástól végleges hatállyal eltiltotta.

no images were found

Előző sztori

Kósa: meg kell védeni a rezsi- és az adócsökkentés politikáját

Következő sztori

Utoljára látható Szegeden a Mamma Mia!