Kosárlabda: dél-alföldi rangadót rendeznek Békésen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli59

A Békés-Vásárhely kosárlabda mérkőzés már azóta rangadónak számít, hogy a viharsarkiak néhány éve felküzdötték magukat az NB I/B csoportba. Azóta elég sok minden történt már, de azt elmondhatjuk, hogy a két együttes mindig vérre menő harcot vív egymással.

A tavalyi év a békésieké volt, idén azonban a második helyezett Kosársulinak áll a zászló. No persze a szombat este 18 órai békési ütközet előtt nehéz lenne fogadásokba bocsátkoznunk. A szomszéd várak harcában nem számítanak a helyezések, így az sem, hogy a házigazdák jelenleg a kilencedikek a tabellán. Már csak azért sem mert néhány hete az idényben vitézkedő újonc Nagykőröst küldték haza vereséggel, legutóbb pedig idegenben mindössze 11 ponttal veszítettek a Honvéd ellen.

Sok múlik persze azon is, hogy a mumusnak számító Komát – aki mellesleg a bajnokság leggólerősebb játékosa is meccsenkénti 20 pontjával, hogyan tudják majd hatástalanítani a palánk alatt Rostás Imréék. No persze az is kérdéses, hogy a hódmezővásárhelyiek melyik dobóformát akasztják le a vállfáról.

Vas Péter, a Csongrád megyei csapat játékosa győzni megy Békésre. Mint ahogy a kék-sárgák mesterlövésze elmondta, kiélezett összecsapásra számítanak, ráadásul a békésiek szurkolói mindig parázshangulatot teremtenek csarnokukban. Hozzátette: ettől azonban nem ijednek majd meg, hiszen az elmúlt hetekben többször bizonyították, hogy az utolsó pillanatokban is képesek a javukra fordítani egy elveszni látszó meccset. Ehhez azonban az kell, hogy az eddigieknek megfelelően önfeláldozó munkát végezzenek a pályán, és a legfontosabb pillanatokban jó döntéseket hozzanak.

Előző sztori

Szerelmesek Ölelése vasárnap a REÖK előtt

Következő sztori

Ökölvívás: Makón szálltak ringbe a Boxvilág Ökölvívóképző SE versenyzői