Sport

Kosárlabda: dél-alföldi rangadót rendeznek Békésen

Kosárlabda: dél-alföldi rangadót rendeznek Békésen

2017. február 9., csütörtök
Kosárlabda: dél-alföldi rangadót rendeznek Békésen
kosarsuli59

A Békés-Vásárhely kosárlabda mérkőzés már azóta rangadónak számít, hogy a viharsarkiak néhány éve felküzdötték magukat az NB I/B csoportba. Azóta elég sok minden történt már, de azt elmondhatjuk, hogy a két együttes mindig vérre menő harcot vív egymással.

A tavalyi év a békésieké volt, idén azonban a második helyezett Kosársulinak áll a zászló. No persze a szombat este 18 órai békési ütközet előtt nehéz lenne fogadásokba bocsátkoznunk. A szomszéd várak harcában nem számítanak a helyezések, így az sem, hogy a házigazdák jelenleg a kilencedikek a tabellán. Már csak azért sem mert néhány hete az idényben vitézkedő újonc Nagykőröst küldték haza vereséggel, legutóbb pedig idegenben mindössze 11 ponttal veszítettek a Honvéd ellen. Sok múlik persze azon is, hogy a mumusnak számító Komát - aki mellesleg a bajnokság leggólerősebb játékosa is meccsenkénti 20 pontjával, hogyan tudják majd hatástalanítani a palánk alatt

Rostás Imréék

. No persze az is kérdéses, hogy a hódmezővásárhelyiek melyik dobóformát akasztják le a vállfáról.

Vas Péter

, a Csongrád megyei csapat játékosa győzni megy Békésre. Mint ahogy a kék-sárgák mesterlövésze elmondta, kiélezett összecsapásra számítanak, ráadásul a békésiek szurkolói mindig parázshangulatot teremtenek csarnokukban. Hozzátette: ettől azonban nem ijednek majd meg, hiszen az elmúlt hetekben többször bizonyították, hogy az utolsó pillanatokban is képesek a javukra fordítani egy elveszni látszó meccset. Ehhez azonban az kell, hogy az eddigieknek megfelelően önfeláldozó munkát végezzenek a pályán, és a legfontosabb pillanatokban jó döntéseket hozzanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.