Sport

Kosárlabda: a Salgótarján érkezik Vásárhelyre

Kosárlabda: a Salgótarján érkezik Vásárhelyre

2017. február 3., péntek
Kosárlabda: a Salgótarján érkezik Vásárhelyre
kosarsuli55

Hétről-hétre közelebb kerül célja eléréséhez a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák tavaly lemaradtak a felsőházi rájátszásról, de idén mindenképpen a legjobbak között szerepelnének a playoff-ban. A Csongrád megyei alakulatnak erre meg is van minden esélye, hiszen jelenleg vezeti a 12 csapatos bajnokságot. Szombaton 18 órakor a szebb napokat is megért Salgótarján érkezik a Hódtói Sportcsarnokba.

A múlt heti, sereghajtó MAFC elleni utolsó percekben megnyert mérkőzés legalább olyan fontos volt a Vásárhelynek, mintha a közvetlen rivális Miskolcot, vagy a Debrecent gyűrték volna le

Szabó Péterék

. A mezőny ugyanis annyira sűrű, hogy még a hetedik helyen álló nagykőrösieknek is van (igaz igencsak halvány) matematikai esélye arra, hogy bejusson az első négy hely valamelyikére, ami a felsőházi végjátékhoz kell. A következő lépés viszont a salgótarjániak elleni derbi lesz, melynek megnyerése szintén hatványozottan fontos a sikerhez. A Nógrád megyeiek legyűrése viszont korántsem ígérkezik könnyű feladatnak. A piros-fekete mezes együttes utolsó hetekben nyújtott produkciója legalábbis erre utal. Legutóbb a Hódmezővásárhellyel azonos, 10-3-as mutatóval a második helyen álló Miskolcot náspángolták el kis híján. Sőt, ami nem sikerült a borsodiak ellen, az sikerült az élmezőnyhöz tartozó Honvéddal szemben. Leginkább

Harris, Blaskovics

és

Jakab

jeleskedett a pontgyártásban, így nekik külön figyelmet kell szentelnie

Rostáséknak

. Nem számít könnyű győzelemre a Hódmezővásárhely vezetőedzője,

Utasi Gábor

sem. Mint mondta, a nógrádiak most megerősített kerete bárkivel felveszi a harcot, még akkor is, ha a MEAFC ellen vereséget szenvedtek múlt héten. Hozzátette: a hazai pálya előnyében, a MAFC csarnokában mutatott gyengébb védekezés feljavulásában, és játékosai képességében bízva mindenképpen győztesen akarják elhagyni a pályát a szombat esti ütközet után, amelyet a közönség az MMBF Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően ezúttal is ingyenesen tekinthet meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.