Kézilabda: ráijesztett a Gyöngyös a MOL-Pick Szegedre, de a vége sima lett + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-gyongyos008kf

A második játékrészben az egyenlítésért is támadhatott a Gyöngyös, ám ezután megrázta magát a MOL-Pick Szeged és győzelemmel hangolt a Vardar elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre.

A tabella tizenegyedik helyén tanyázó Gyöngyös látogatott a Tisza-partra kedd este a férfi kézilabda első osztály 16. fordulójában, ahhoz a MOL-Pick Szegedhez, amelyikre nagyon fontos feladat vár hétvégén: a Bajnokok Ligájában a Vardar Szkopje utazik Szegedre. Ennek tükrében vágott neki a mérkőzésnek Juan Carlos Pastor együttese, a vezetőedző elmondta előzetesen, hogy szeretne majd a csapatától olyan figurákat is látni amelyek a Vardar legyőzéséhez hozzásegíthetik őket. 2-2-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd zsinórban négy szegedi találat született vendég válasz nélkül. Sierra jól védett a szegedi kapuban, a Pick pedig folyamatosan húzott el ellenfelétől. Bodó góljával már 14-7-re vezetett a hazai gárda, amikor Debre Viktor, a gyöngyösiek vezetőedzője időt kért, csapatától pedig több mozgást és gyorsabb támadásokat. Az időkérés meg is hozta az eredményt, a félidő végére újra három gólra zárkóztak a vendégek, ebben pedig nagy szerepet játszott Holló Márk kapus, aki több bravúros védést is bemutatott, meccsben tartva ezzel csapatát.

A szünetre ötgólos szegedi előnnyel vonultak a csapatok, a második félidőre pedig kapust cserélt Juan Carlos Pastor, Marin Sego váltotta Sierrát, ám közel sem tudott annyit hozzátenni a csapat teljesítményéhez mint a spanyol, a Gyöngyös pedig lendületesen kezdte a második félidőt. Olyannyira, hogy három és fél perc leforgása alatt egygólosra faragták hátrányukat, sőt Jonas Källman kiállítása után emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért is 19-18-nál. Ez ébresztőt fújt a szegedi oldalon és a hazaiak gyorsan visszaállították a megnyugtató különbséget, végül kilenc góllal nyerték meg az összecsapást. A Gyöngyös jól tartotta magát, néha meg is tudta lepni esélyesebb ellenfelét és talán a végső különbség is túlzó kissé a mérkőzés képe alapján.

K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló

MOL-Pick Szeged – B. Braun Gyöngyös 36-27 (18-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Bán, Szloska.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric 4, Balogh 5/5, Skube 1, Bánhidi 5, Gorbok 6, Källman 1. Csere: Sego (kapus), Zubai, Buntic 5, Gaber 2, Blazevic 1, Bodó 4, Sunajko, Obranovic, Pedro 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Gyöngyös: Holló – Országh 1, Reznicek 6/1, Hegedüs 5, Becsirovics, Juhász K. 1, Kovacsics 2. Csere: Duris 5, Lele 1, M. Mikita 3, Urbán 1, Németh T. 2, Loncar 1. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítás: 4 perc ill. 0 perc
Hétméteres: 5/5 ill. 1/1

no images were found

Előző sztori

Szerdai programajánló: farsangi felolvasás, nemzetközi gitárest

Következő sztori

Ismét sűrű ködre figyelmeztetnek