Sport

Hátország: nemzetközi terepre is kiléphet a Rendőr TE U9-es gárdája

Hátország: nemzetközi terepre is kiléphet a Rendőr TE U9-es gárdája

2017. február 3., péntek
Hátország: nemzetközi terepre is kiléphet a Rendőr TE U9-es gárdája
rte_02gs

Továbbra is remekül szerepel a Rendőr TE U9-es gárdája: az ifjú futballisták tavaly fél év alatt nyolc aranyérmet nyertek, és azóta is több tornát is sikerrel zártak. A csapat szerepléséről a gárda edzőjével, Kozma Szilárddal beszélgettünk.

A tavalyi évet követően, amikor

fél év alatt nyolc aranyérmet

nyert a Rendőr TE - akkor még az U7-es korosztályban szereplő, ma már U9-es - csapata, idén tovább remekelnek a klub fiataljai. Amit a csapat edzője,

Kozma Szilárd

méltónak tart a meccseken elért eredményeken kívül, hogy az ország több szegletébe is eljuthattak a meghívásos tornáknak köszönhetően: december 10-én a Kiskunhalas Szilárdy FC tornáján vehettek részt, ahol az MTK-val is játszott a csapat, a fővárosi gárda pedig a Rendőr TE-vel vívott meccse után meghívta a csapatot az általa rendezett tornára. "Ez a része kiemelkedő, sok tornára hívnak meg bennünket. Az Újpest szervezésében egy nemzetközi kupára is meghívást kaptunk, ahol tíz csapat vesz majd részt" - összegzett Kozma Szilárd. A közelmúltban két teremtornán is első helyen végzett a csapat: Szentesen a palánkos tornán, valamint Orosházán sem talált legyőzőre a Rendőr TE együttese, majd Kecskeméten egy harmadik hely termett januárban, míg Gödöllőn több játékost nélkülözve a hetedik helyen végeztek. A nagypályán a megyei I. osztályú SZVSE-ben futballozó szakember úgy folytatta, az U9-es korosztályban ők a "kicsiket" jelentik a 2008-as évfolyam mellett, ennek ellenére megállják a helyüket, ráadásul minden tornán elismerő szavakat kapnak - e mellett pedig Szentesről és Szegedről is próbálnak beintegrálódni tehetséges gyerekek, mivel látják a potenciált a csapatban. Kozma Szilárd közel 4 éve foglalkozik a gyerekekkel, munkája során pedig arra törekszik, hogy jó labdaérzéket alakítson ki a kicsiknél, hiszen erre építhet a továbbiakban. "Próbálom most már a minél pontosabb labdavezetést és passzokat beilleszteni a játékba, amiben pár figurát is próbálunk begyakorolni. E mellett a koordinációt fejlesztjük, sok mindenre kell figyelni, ami még fontos, hogy neveljük is a gyerekeket a futball mellett" - fogalmazott a Rendőr TE edzője, aki a SZVSE elnökének kérésére vágott bele ebbe a feladatba, és mivel jól megérteti magát a gyerekekkel, így elkezdett dolgozni ezen a területen. Először besegítőként, majd a 2009-es korosztályt vette át a klubnál. A Rendőr TE U9-es csapatánál két, egy kezdő és egy haladó csoportban folyik a munka, Kozma Szilárdot pedig

Siket Lajos

és

Baka Márk

segíti. Amennyiben csatlakozni szeretnének a csapathoz, arra az edzéseken is van mód, illetve Kozma Szilárdon keresztül, a 0630/682-79-42-es telefonszámon is lehet jelentkezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.