Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Hátország: nemzetközi terepre is kiléphet a Rendőr TE U9-es gárdája

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

rte_02gs

Továbbra is remekül szerepel a Rendőr TE U9-es gárdája: az ifjú futballisták tavaly fél év alatt nyolc aranyérmet nyertek, és azóta is több tornát is sikerrel zártak. A csapat szerepléséről a gárda edzőjével, Kozma Szilárddal beszélgettünk.

A tavalyi évet követően, amikor fél év alatt nyolc aranyérmet nyert a Rendőr TE – akkor még az U7-es korosztályban szereplő, ma már U9-es – csapata, idén tovább remekelnek a klub fiataljai. Amit a csapat edzője, Kozma Szilárd méltónak tart a meccseken elért eredményeken kívül, hogy az ország több szegletébe is eljuthattak a meghívásos tornáknak köszönhetően: december 10-én a Kiskunhalas Szilárdy FC tornáján vehettek részt, ahol az MTK-val is játszott a csapat, a fővárosi gárda pedig a Rendőr TE-vel vívott meccse után meghívta a csapatot az általa rendezett tornára. “Ez a része kiemelkedő, sok tornára hívnak meg bennünket. Az Újpest szervezésében egy nemzetközi kupára is meghívást kaptunk, ahol tíz csapat vesz majd részt” – összegzett Kozma Szilárd.

A közelmúltban két teremtornán is első helyen végzett a csapat: Szentesen a palánkos tornán, valamint Orosházán sem talált legyőzőre a Rendőr TE együttese, majd Kecskeméten egy harmadik hely termett januárban, míg Gödöllőn több játékost nélkülözve a hetedik helyen végeztek. A nagypályán a megyei I. osztályú SZVSE-ben futballozó szakember úgy folytatta, az U9-es korosztályban ők a “kicsiket” jelentik a 2008-as évfolyam mellett, ennek ellenére megállják a helyüket, ráadásul minden tornán elismerő szavakat kapnak – e mellett pedig Szentesről és Szegedről is próbálnak beintegrálódni tehetséges gyerekek, mivel látják a potenciált a csapatban. Kozma Szilárd közel 4 éve foglalkozik a gyerekekkel, munkája során pedig arra törekszik, hogy jó labdaérzéket alakítson ki a kicsiknél, hiszen erre építhet a továbbiakban. “Próbálom most már a minél pontosabb labdavezetést és passzokat beilleszteni a játékba, amiben pár figurát is próbálunk begyakorolni. E mellett a koordinációt fejlesztjük, sok mindenre kell figyelni, ami még fontos, hogy neveljük is a gyerekeket a futball mellett” – fogalmazott a Rendőr TE edzője, aki a SZVSE elnökének kérésére vágott bele ebbe a feladatba, és mivel jól megérteti magát a gyerekekkel, így elkezdett dolgozni ezen a területen. Először besegítőként, majd a 2009-es korosztályt vette át a klubnál.

A Rendőr TE U9-es csapatánál két, egy kezdő és egy haladó csoportban folyik a munka, Kozma Szilárdot pedig Siket Lajos és Baka Márk segíti. Amennyiben csatlakozni szeretnének a csapathoz, arra az edzéseken is van mód, illetve Kozma Szilárdon keresztül, a 0630/682-79-42-es telefonszámon is lehet jelentkezni.

Sport

Forma–1: Bottas nyerte az idénynyitó Osztrák Nagydíjat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány miatt csaknem négy hónapos csúszással kezdődött az idény.

Tovább olvasom

Sport

Bemutatták a kézilabda Bajnokok Ligája új trófeáját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A “robotkar” helyett ezentúl egy hálóban landoló labdáért küzdenek majd Európa legjobb kézilabdacsapatai.

Tovább olvasom

Hírzóna

Szűk családi körben temették el Benedek Tibort

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Kupa augusztusi döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek rá.

Tovább olvasom

Aktuál