FM: óvakodni kell az illegális tűzifa árusoktól

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fejsze_favagas_tuzifa

Illegális tűzifa árusok megjelenésére figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a szaktárca keddi közleménye szerint az elmúlt hetekben több panasz érkezett amiatt, hogy csalók állami erdészeti társaság nevére hivatkozással igyekeztek visszaéléseket elkövetni.

A tájékoztatás szerint a hideg időjárás miatt megnövekedett tűzifa keresletet kihasználva megjelentek – főként a nagyobb városok környékén – olyan illegális kereskedők, akik a megszokottnál kedvezményesebb feltételek mellett árulnak tűzifát. Ezekben az esetekben azonban megtörténhet, hogy vásárlás után kiderül, a tűzifa az ígérthez képest gyengébb minőségű, vagy az “eladó” a vételár előre fizetését kéri vevőtől, majd nem szállít.

A minisztérium felhívja az érintettek figyelmét, hogy kellő körültekintéssel, megbízható – általuk ismert – helyről vásároljanak tűzifát, és minden esetben csak számla ellenében fizessenek.

Előző sztori

Szijjártó: több megállapodás született már a magyar-iráni vegyes bizottság első ülésén

Következő sztori

Fidesz: ha az MSZP maradt volna kormányon, a gáz- és a villanyár is “brutális” lenne