Egészség

Fiatal családosok: a lelki egészség megőrzése segíthet elkerülni a rákos betegségeket

Fiatal családosok: a lelki egészség megőrzése segíthet elkerülni a rákos betegségeket

2017. február 4., szombat
Fiatal családosok: a lelki egészség megőrzése segíthet elkerülni a rákos betegségeket

A lelki egészség megőrzése, a stresszmentes élet is segíthet elkerülni a rákos betegséget - mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A civil szervezet vezetője a február 4-ei rákellenes küzdelem világnapján a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet, és arra, hogy a rendszeres testmozgás, az egészséges étkezés, valamint a káros szenvedélyek, mint a dohányzás, az alkohol és a drogok elkerülése hozzájárulhat a rákmentes élethez. A rákellenes küzdelem, a szűrések és a minél korábbi felismerés fontosságáról írtak alá szándéknyilatkozatot civil szervezetek pénteken Budapesten. A dokumentumot mások mellett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Ficsak, a Szülők Háza Alapítvány, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Magyar Női Unió és a Ringató Alapítvány képviselői írták alá. Az első rákellenes világkongresszus résztvevői 2000. február 4-én írták alá Párizsban a kór elleni összefogásra felszólító dokumentumot. A világon évente mintegy 14 millió új rákos megbetegedést diagnosztizálnak, s 8 milliónál többen halnak meg emiatt. Magyarországon az összes haláleset egynegyedét okozzák a daganatos betegségek. Az áldozatok fele megmenthető lenne, ha az elváltozást idejében felismernék és megfelelően kezelnék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.