Közélet

Csikai Miklós nyerte Az év agrárembere elismerést

Csikai Miklós nyerte Az év agrárembere elismerést

2017. február 20., hétfő
Csikai Miklós nyerte Az év agrárembere elismerést

Csikai Miklós kertészmérnököt, a szentesi Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották Az év agráremberének - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A főszervező,

Mátrai Zoltán

a műsorban elmondta: harmadik alkalommal adták át a díjat, amelyet olyan agrárszakemberek kaphatnak, akiknek szakmai munkájuk mellett társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő. A jelölteket első körben a zsűri és a közönség megszűri, a második körben, a döntőben a zsűri dönt a tizenegy kategória győzteseiről, akik közül a gálaesten, a végső szavazáson kiválasztják a fődíjast, az év agráremberét - ismertette.

Csikai Miklós

hangsúlyozta: meggyőződése szerint a legnagyobb társadalmi szerepvállalásuk az, hogy megőrzik az értékteremtő munkahelyeket Szentesen. Büszke arra, hogy ezt sikerült elérni, sőt, fejleszteni is ezeket a helyi adottságokra építve - tette hozzá. Közölte, ötven éve foglalkoznak üveg alatti zöldségtermesztéssel. A kertészet - összehasonlítva a növénytermesztéssel, az állattenyésztéssel - jóval kevesebb európai uniós és nemzeti támogatást kap, ezért a cégnél évtizedek óta "személyes jövedelmeik terhére is" a fejlesztés mellett foglaltak állást - tette hozzá. Úgy fogalmazott: hollandiai tapasztalatai, tanulmányai alapján elsajátította azt a szemléletet, hogy az összefogás különösen fontos, "a szomszéd kertész nem legyőzendő ellenfél, hanem potenciális partner".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.