Bálint-napi vigassággal emlékeztek Balassira + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

balint_napi_vigassag01_gs

A költő verseiben a tavasz és a szerelem is hangsúlyos szerepet kapott. Népzenei programokkal, versekkel tisztelegtek Balassi Bálint előtt.

Az Ötágú Síp Kulturális Egyesület tizenkettedik alkalommal szervezett Bálint-napi vigasságot a Millenniumi Kávéházban.

Balassi Bálint egész élete megfelel annak, amit az emberek ma ünnepelnek: a tavasz kezdetét, a méltóságos, nagyságos szerelmet, madarak nászát” – fogalmazott lapunknak Horváth István Károlyné, a rendezvény szervezője. Hangsúlyozta, rendezvényükkel nem „versenyezni” akarnak a Valentin-nappal, csupán alternatívát nyújtani.

Hagyományosan egy-egy határon túli régió is megjelenik a rendezvényen, idén Délvidék kultúrája, zenéje került a középpontba. Kisimre Ferenc újságíró köszöntötte a vendégeket. Felléptek a Dugonics András Piarista Gimnáziumban működő Népzenei Kamaraműhely szavalói, táncosai, valamint énekesei, Fábri Géza és Fábri-Ivanovics Tünde. Verset mondott Fabulya Andrea, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium magyartanára, valamint a piarista gimnázium diákja, Gera Márton. Koccintással ünnepelték az új Balassi-kardos műfordító, a brazil Belson Ascher díját.

Horváth István Károlyné bízik benne, hogy hamarosan a Délvidéken is tartanak majd Balassi-esteket a költő neve napján.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Vélhetően a haditengerészet egyik volt altengernagya lesz Trump új nemzetbiztonsági tanácsadója

Következő sztori

Jégkorong: amatőr jégkorongozók vették birtokba a jégcsarnokot kedd este

Legutóbbi hasonló cikkek