/

Általános iskolában tartottak órát a rendőrök Szegeden + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rendorsegi_tanora_Gedoi_altalanos_Iskola

Új prevenciós mintaprogramot indított „Kék tér” elnevezéssel a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya. Egy szegedi általános iskolában tartottak rendhagyó órát – írja a police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a mintaprogram keretében, balesetmegelőzési témában, február 17-én a Gedói Általános Iskolában megtartották első játékos tanórájukat a harmadik osztályos gyerekeknek.

A főkapitányság által kifejlesztett oktatási modell lényege, hogy az alsó tagozat harmadik, negyedik osztályában tanító pedagógusok olyan alapvető bűn-, és balesetmegelőzési ismereteket tudjanak átadni – rendőrszakmai támogatás mellett – a gyereknek, amely életkori sajátosságaiknak megfelelően, játékos és szórakoztató módon készíti fel őket az áldozattá, elkövetővé válás elkerüléseinek lehetőségeire.
A 11 témát feldolgozó ”pilot projekt” foglakozásait ebben a félévben pedagógus végzettségű rendőrtisztek tartják, hospitációs lehetőséget biztosítva az intézmény tanítóinak, illetőleg ifjúságvédelem terén dolgozó rendőröknek.

A foglakozások témái: közlekedésbiztonság, káros szenvedélyek, veszélyes szerek, felelősségvállalás, konfliktus-erőszak-agresszió, a tévézés veszélyei, idegenek, vízbiztonság, vagyonvédelem, internethasználat, egyedül otthon. A program alapját a „Zita, Miki és a két kutya kalandjai” című foglalkoztató munkafüzet adja. Az egyes munkalapok témabevezető részében a két főszereplő, Zita és Miki, valamint kutyáik egy napjának állomásait, történéseit követhetik végig a gyerekek. A bevezető történet után általában a két kutya hívja fel a figyelmet a gyerekek helyes és helytelen döntéseire, a témakörökkel kapcsolatos főbb tudnivalókra. Ezt követi az adott téma feldolgozása elméleti részekkel és gyakorlati feladatokkal, szabályok és tanácsok gyűjteményével, illetve az egyes témakörökhöz kapcsolódó érdekességekkel.

A program sikeres zárását követően a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lehetőséget szeretne biztosítani, hogy a 2017/18-as tanévben a megye többi általános iskolája csatlakozhasson a „Kék Tér” programhoz. A program kiteljesítéséhez a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya egy pályázatot is benyújtott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz, mely projekt elbírálása folyamatban van.

A mintaprojekt, melynek a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont, február 17-én közlekedési ismeretek órával indult.

Előző sztori

Szegedre is megérkezett a jeges ár + FOTÓK, VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Nőtt a légszennyezettség Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek