Bulvár

A te kedvenced eleget iszik?

A te kedvenced eleget iszik?

2017. február 21., kedd
A te kedvenced eleget iszik?
OD0TE10_kutya_haziallat

Ha a tisztított víz mellett döntünk, akkor sokat tehetünk a saját, családunk és háziállataink egészségéért.

Mennyi vizet iszik egy egészséges kutya? Nincsenek szigorú szabályok a napi vízfogyasztásra, de van néhány tényező, ami befolyásolja a kedvencünk vízszükségletét. A legjobb, ha mindig rendelkezésre áll friss víz, így a kutyus akkor és annyit tud inni, amennyit szeretne. A kutya súlya az egyik legfőbb tényező. Könnyen belátható, hogy a napi vízfogyasztás jelentősen eltér egy kis és egy nagytestű kutya esetében. Általános szabály szerint egy kutyának a testsúlya alapján fél kilogrammonként naponta 20-25 ml vizet kellene meginnia. Egy forró nyári napon, vagy különleges terhelés esetén nincs okunk aggodalomra, ha ennél több vizet iszik kedvencünk. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy mennyire él aktív életet négylábú barátunk, esetleg jobban szeret lustálkodni? Sokan nem is gondolunk bele, hogy a táplálék is beleszámít a napi vízfogyasztásba, feltéve, ha a fő alkotóeleme nedves táp. Na de mi a helyzet a cicákkal? Ha cica tulajdonos vagy, akkor valószínűleg már megtapasztaltad, hogy a vízfogyasztás a macskák esetében nem ilyen egyszerű. Sőt, néha úgy tűnhet, hogy a cicád egyáltalán nem iszik. Ez persze nem igaz, hiszen a macskák is vízhez jutnak a táplálékból, de sokszor meg is tréfálnak minket. Előfordult már veled, hogy cserélted a friss vizet a cicád tálkájában, de a ház ura messziről tett az erőfeszítésedre? A macskák (különösen a kijáró macskák) sokszor isznak a tudtunk nélkül. 1. Pocsolyából, virágcserépből, vödörből 2. Csapból, tálból, mosdókagylóból, WC-ből (Igen, sajnos a WC-ből is) ?acskák átlagos napi vízszükséglete is függ a súlyuktól, körülbelül 45-55 ml vizet kell fogyasztaniuk kilogrammonként. Ami azt jelenti, hogy egy 4 kilogrammos macska nagyjából két deciliter vizet iszik meg egy nap, tehát egy pohárnyit. (Ne felejtsük el, hogy ebbe a táplálék is beleszámít.) A kutyákkal ellentétben a macskák nem hűtik magukat nyáron lihegéssel, így a hőmérséklet kevésbé befolyásolja a vízfogyasztásukat. Milyen vizet fogyasszanak a kedvenceink? Ahogy az emberek, úgy négylábú kedvenceink számára sem szerencsés, ha az ivóvíz túl sok oldott anyagot tartalmaz, hiszen ezek könnyen lerakódhatnak a vesében, vagy az epében kő vagy homok formájában. Ha pedig a tisztított víz mellett döntünk, akkor sokat tehetünk a saját, családunk és háziállataink egészségéért.

Állíts üzembe egy vízadagolót ClearWater ballonos tisztított vízzel és máris könnyebben fog menni az elegendő mértékű vízfogyasztás. Tesztelj minket 2 hétig kötelezettség nélkül!

Természetesen, ha kedvencünk valamilyen egészségügyi problémával küzd, vagy hirtelen megváltoznak a vízfogyasztási szokásai, akkor konzultáljunk állatorvossal.

Forrás: blog.clearwater.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.