/

A piacképes szakképzettséget támogatják a szegedi Déri-iskolában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szakkepzesi_forum006kfAlig néhány hete indította el a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói fórumsorozatát, melynek fő célja, hogy a gyakorlati szakképzésben résztvevő tanulók és a foglalkoztató cégek egymásra találjanak. Ennek első színtere a szegedi Déri Miksa-szakgimnáziumban valósult meg, ahol több mint tíz vállalkozás részvételével szerveztek közös szakmai börzét.

A keddi börze arra volt hivatott, hogy a nyári gyakorlati helyüket kereső diákok találkozhassanak, kapcsolatot építhessenek a kiállító cégek képviselőivel. A Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája több mint 10 vállalkozást fogadott a helyi ipari képviselők közül, illetve kiállított a Miskolci Egyetem Anyagmérnöki Kara is.

A felsőoktatási intézmény nemcsak mint résztvevő volt jelen a szakképzési fórumon, hiszen Mende Tamás dékán-helyettes, valamint a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. nevében Nagy Mihály ügyvezető igazgató kétoldalú megállapodást kötöttek a szegedi szakiskolával. A megállapodás szerint a jövőben azon dolgoznak majd, hogy elősegítsék a dél-alföldi régióban élő fiatalok életkilátásainak javítását, támogathassál a piacképes szakképzettség megszerzését mind a középfokú, mind a felsőfokú duális képzés fejlesztésével.

Az aláírást követően a kiállítók röviden bemutatkoztak.

no images were found

Előző sztori

Áder János: a biztonságért folyamatosan dolgozni kell

Default thumbnail
Következő sztori

Tuzson: a Ház elé kerül az illegális migránsok őrizetbe vételéről szóló javaslat

Legutóbbi hasonló cikkek