Közélet

A piacképes szakképzettséget támogatják a szegedi Déri-iskolában

A piacképes szakképzettséget támogatják a szegedi Déri-iskolában

2017. február 14., kedd
A piacképes szakképzettséget támogatják a szegedi Déri-iskolában
szakkepzesi_forum006kf

Alig néhány hete indította el a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói fórumsorozatát, melynek fő célja, hogy a gyakorlati szakképzésben résztvevő tanulók és a foglalkoztató cégek egymásra találjanak. Ennek első színtere a szegedi Déri Miksa-szakgimnáziumban valósult meg, ahol több mint tíz vállalkozás részvételével szerveztek közös szakmai börzét.

A keddi börze arra volt hivatott, hogy a nyári gyakorlati helyüket kereső diákok találkozhassanak, kapcsolatot építhessenek a kiállító cégek képviselőivel. A Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája több mint 10 vállalkozást fogadott a helyi ipari képviselők közül, illetve kiállított a Miskolci Egyetem Anyagmérnöki Kara is. A felsőoktatási intézmény nemcsak mint résztvevő volt jelen a szakképzési fórumon, hiszen

Mende Tamás

dékán-helyettes, valamint a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. nevében

Nagy Mihály

ügyvezető igazgató kétoldalú megállapodást kötöttek a szegedi szakiskolával. A megállapodás szerint a jövőben azon dolgoznak majd, hogy elősegítsék a dél-alföldi régióban élő fiatalok életkilátásainak javítását, támogathassál a piacképes szakképzettség megszerzését mind a középfokú, mind a felsőfokú duális képzés fejlesztésével. Az aláírást követően a kiállítók röviden bemutatkoztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.