Bulvár

A daganatos gyermekekért gyűjtenek a szegedi lányok, csinosan

A daganatos gyermekekért gyűjtenek a szegedi lányok, csinosan

2017. február 23., csütörtök
A daganatos gyermekekért gyűjtenek a szegedi lányok, csinosan
csinosan_ajo_celesrt_sajttaj07_gs

Jó célért öltözteti csinos ruhákba modelljeit Dudás Kata és Polyák Eszter, akik immár második alkalommal vállalták a hónapokig tartó tervezést és szervezést azért, hogy súlyos társadalmi ügyekre hívják fel a figyelmet. A lányok ezúttal a Zenével a Rákos Gyermekért Alapítványnak gyűjtenek, a márciusi jótékonysági divatbemutatóra steril, új játékok jelentik majd a belépőt.

Dudás Kata

és

Polyák Eszter

tavaly állt elő először a jótékonysági est ötletével, miután a Katolikus ház Kapcsolódj be Te is! című programja révén testközelből is megismerkedtek környezetük szociális nehézségeivel, a gondok és problémák megoldási lehetőségeivel. Megszületett a Csinosan a jó célért elnevezésű kezdeményezés, mely jótékonysági esttel egy éve közel 100 ezer forint értékben gyűjtöttek élelmiszer-adományt rászoruló családoknak. A két fiatal lány

Rehák Marcellel

,

Pataki Fannival

,

Pataki Bernadett-tel

és

Reisz Piroskával

dolgozik együtt, kedvezményezettjeik pedig egy olyan alapítványhoz tartoznak, amely a zene erejével gyógyít. Polyák Eszter elmondta, azért tartották fontosnak, hogy ezúttal a daganatos beteg gyermekeknek segítsenek, mert a kórral szinte mindenki szembesül, ha más nem, rokonai révén. Szervezőpartnere azzal egészítette ki, a jótékonysági esten ezúttal húsz ruhát mutatnak be a Katolikus házba, illetve a Zenével a Rákos Gyermekért Alapítvány tanítványainak jóvoltából zenés-táncos programmal is készülnek. Az elsősorban hétköznapi viseletre szánt ruhák, felfrissített darabok és alkalmi öltözetek témája ezúttal a tűz, mellyel a tervezők az ember lobbanékony személyiségére szerettek volna rávilágítani.

csinosan_ajo_celesrt_sajttaj03_gs

A gyerekek akár fél évnél is tovább fekszenek az onkológiai klinikán, ezért rendkívül fontos, hogy a szürke hétköznapokat foglalkozásokkal töltsék fel.

Herczeg Gábor

és

Török Richárd

is sokáig gyógyultak Szegeden, mára mindketten gyógyult fiatal felnőttek. Ricsi 9 hónapot töltött a kórházban, ekkor indult a zeneterápia. Az alapítvány munkatársai hetente néhány alkalommal, pár órára jártak be hozzájuk, számára mégis meghatározó időtöltések voltak ezek, hiszen itt ragadott először gitárt, és azóta is szívesen játszik. Gábor azt is hozzátette, barátságok kötődtek a kórtermekben. A Rákos Gyermekért Alapítvány 2011-ben jött létre, az énekes-zenés foglalkozásra azonnal igent mondott a szegedi klinika - emlékezett vissza

Ombodi Csilla

elnök.

Bartyik Katalin

, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ hemato-onkológiai osztályának vezetője szerint a zeneterápia segít kikapcsolni a gyerekeknek, elfeledteti velük, hogy miért fekszenek az osztályon, megadja a valahová való tartozás érzését, s nem utolsó sorban az egészségügyi szakembereket is tehermentesíti a gyógyulás nehezebben megélt periódusai alatt. A doktornő elmondta, minden olyan korosztálynak tartanak foglalkozást, akik már képesek kommunikálni.

csinosan_ajo_celesrt_sajttaj03_gs

Seres Antal

alapító régi kapcsolatot ápol Dudás Katával, a kezdeményezők többek között így találtak az alapítványra. A zenész hónapokig foglalkozott Gáborral és Ricsivel is, akik szerinte azonnal megértették a hangszeres zene lényegét. Az alapítványhoz egyébként több hiteles magyar művész is csatlakozott már, mint például

Palya Bea

vagy

Szekeres Adrienn

.

Kondé Lajos

pasztorális püspöki helynök az elhangzottakhoz hozzátette, a kezdetektől támogatják a szervezők ötletét, hiszen céljuk az, hogy erősítsék a fiatalok lendületét, érzékenyítő programokba kapcsolják be őket. A Csinosan a jó célért jótékonysági estre március 4-én, 18 órakor kerül sor a Katolikus házban. A belépés tulajdonképpen ingyenes, viszont bontatlan játékokat kérnek, hogy azzal hozzájárulhassanak a szegedi klinika új játszószobájának kialakításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.