Tóth Péter: Csak látványberuházások a kormányfő által meglebegtetett milliárdok

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

toth_peter02_gs

Politikai szmog csapódott le a Dél-Alföld szívében, amikor a múlt politikusai az emberek feje fölött döntöttek a jövőjükről – írja a Jobbik szegedi alapszervezetének reagálása Orbán Viktor látogatására.

Több mint ötvenmilliárd forint szétosztásáról egyezett meg Orbán Viktor és Botka László Szegeden. “Az elmúlt évek során – annak ellenére, hogy milliárdok vándoroltak keresztül városunkon – Szeged teljesen lemaradt a városversenyben, munkahelyek tucatjait szüntették meg, a szegénység és az elvándorlás soha nem látott méreteket öltött” – írja közleményében Tóth Péter önkormányzati képviselő, a Jobbik szegedi elnöke. A most meglobogtatott milliárdok megint csak látványberuházások, melyek mögött ismét meghúzódnak azok az „enyves kezek”, kivitelező és projektcégek, amelyek az elmúlt évtizedek során a gazdasági növekedést, a valódi munkahelyteremtést és a családok megélhetését ellehetetlenítették az egész régióban.

Kritikus kérdés az egyezkedésben a szegedi Jobbik, hogy a beígért milliárdok vajon csak Szeged érdekét szolgálják-e vagy – az MSZP miniszterelnök-jelöltjén keresztül – a kommunista utódpárt mesterséges életben tartását is.

Előző sztori

Ónos eső miatt nyolc megyére és Budapestre másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Következő sztori

Labdarúgás: vereséggel zárt Belekben a Szeged-Grosics