Közélet

Tállai: a kormány gazdaságélénkítő lépései hatással lesznek a növekedésre

Tállai: a kormány gazdaságélénkítő lépései hatással lesznek a növekedésre

2017. január 4., szerda
Tállai: a kormány gazdaságélénkítő lépései hatással lesznek a növekedésre

A kormány gazdaságélénkítő lépései hatással lesznek a gazdasági növekedésre, hiszen egyebek mellett a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulás 5 százalékpontos és a társasági nyereségadó 9 százalékra csökkentése révén 580 milliárd forint marad a vállalkozásoknál, gazdasági társaságoknál - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Tállai András

hozzátette: a munkáltatók ezt az összeget béremelésre és fejlesztésekre fordíthatják. A fizetésemelésekre azért is szükség van, mert ezen a téren javítani kell az ország versenyképességét. A szociális hozzájárulási adó csökkentésének a hátterében egy 6 évre szóló megállapodás van, amit a kormány a munkaadókkal és a munkavállalókkal kötött meg. A megállapodás értelmében 6 év alatt a munkáltatókat terhelő jelenleg 27 százalékos adó mértéke 15,5 százalékkal csökken, ilyen mértékű közteher csökkenésre még nem volt példa Magyarországon - ismertette az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.