Színpompás bált rendezett a Tisza Szállóban az RC Szeged – Tisza + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jotekonysagi_jelmezbal46_gs

A tehetséges, pályakezdő fiatal művészeket segíti X. Jubileumi Jótékonysági Farsangi Báljának bevételével a Rotary Club Szeged – Tisza.

“Ezen az estén önök is mind rotarysták, akik a tombolaszelvények megvételével, a kiállított tárgyak megvásárlásával mind jótékonykodhatnak, nemes célokat szolgálhatnak” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a Rotary Club Szeged – Tisza X. Jubileumi Jótékonysági Farsangi Báljának résztvevőit Fehér Éva soros elnök. A Tisza Szállóban tartott szombati színpompás rendezvény teljes bevételével a tehetséges, pályakezdő művész fiatalok karrierjének kibontakoztatását segíti a klub. A bálozók gyönyörű környezetben adózhattak a művészeti és kulináris élvezeteknek, illetve beszélgethettek, köthettek ismeretségeket.

Fehér Éva felidézte a rotary jószolgálati mozgalom 1905-ös alapítását, 20. század eleji kezdeteit, kibontakozását, a háború megpróbáltatásait, majd az újraindulást. Mint mondta, Szegeden az 1920-as évek végén jelent meg a rotary, majd több évtizednyi kényszerszünetet követően 1991-ben szerveződött újra. A rotary céljai – foglalta össze – mind a mai napig a klubszolgálat, ami építi a barátságot, másrészt a szakmai szolgálat vagy hivatásszolgálat, amely kötelez a feddhetetlen szakmai életre, aztán a közösségi szolgálat, a rászorultak, az elesettek és hátrányos helyzetűek megsegítése, valamint a nemzetközi szolgálat, ami által toleranciára törekednek, és békítő, békemegtartó munkát végeznek a nemzetek között, segítik azok együttműködését. A mozgalom a különböző szakmák és foglalkozási ágak legjelesebb képviselőit egyesíti. A rotary ma a világ 159 országában több mint 29 ezer klubjával, mintegy 1,3 millió klubtaggal van jelen, és nyelvek tucatjait, politikai és társadalmi szerkezeteket, szokásokat, vallásokat és hagyományokat fog át. A klubok mindegyike azonos stílusban tevékenykedik az Egységes Rotary Club Alkotmány alapján, melyet eredetileg 1922-ben hagytak jóvá.

A szombati bált a szegedi Tömörkény István Gimnázium tanulói nyitották meg palotás táncukkal, mely fergeteges sikert aratott. Az est házigazdájaként Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze szórakoztatta a közönséget, fellépett a Docpiano Band és Szandi is. A díszvendégek között volt mások mellett Lukács János rendőr dandártábornok, Csongrád megyei rendőrfőkapitány, Pitó Enikő, a Szegedi Tudományegyetem kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója, Tóth Péter, az SZTE Zenmeűvészeti Kar dékánja, tanszékvezető egyetemi tanár, zeneszerző, Kovács Péter egyetemi docens, az SZTE Gazdaságtudományi Kar általános dékánhelyettes és Horváthné Szabó Éva, a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója. Az esten részt vettek a társszervezetek, az RC Szeged – Dóm, az RC Hódmezővásárhely, az RC Mórahalom, az RC Szabadka és a testvérklub, az RC Novi Sad (Újvidék) – Duna képviselői is.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Atlétika: Márton Anita Európa idei legjobb dobásával nyert Budapesten

Default thumbnail
Következő sztori

Fokhagymát lopott két makói férfi

Legutóbbi hasonló cikkek