Szél Bernadettet és Hadházy Ákost választották meg az LMP társelnökeinek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újraválasztotta az LMP kongresszusa a párt két jelenlegi társelnökét szombaton, így továbbra is Szél Bernadett és Hadházy Ákos töltik be a posztot – tájékoztatta az MTI-t a szavazást követően a párt szóvivője.

Szél Bernadett a női társelnöki posztért egyedüliként indult, Hadházy Ákosnak azonban kihívója akadt Csárdi Antal, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagjának személyében.

Gál József elmondta azt is: a kongresszus az LMP titkárává Sallai R. Benedek országgyűlési képviselőt választotta.

A kongresszus délután döntött a párt országos elnökségének további tagjairól is: bizalmat kapott Ungár Péter, Ábrahám Júlia, Ferenczi István, Jancsó Andrea, Schmuck Erzsébet, aki az LMP országgyűlési frakciójának vezetője és Komlósi Csaba.

Az országos elnökség – melynek a két társelnök és a titkár is tagja – másfél évre kapott megbízatást.

A döntés értelmében kikerült az elnökségből az eddigi titkár, Vida Attila, aki nem is indult újra e tisztségért. Kikerült továbbá Keresztes László Lóránt, Lengyel Szilvia – akinek az országos elnökségi tagsága az Ökopolisz Alapítványban betöltött vezető tisztségével összeférhetetlenné vált -, valamint Gál József.

A párt a kongresszuson politikai nyilatkozatot fogad el, emellett az országos politikai tanácsot, az etikai, a felügyelő és a fegyelmi bizottságot is újraválasztják.

Előző sztori

Katonai gépjárművek az utakon

Default thumbnail
Következő sztori

Feloldották a hideg idő miatt bevezetett közlekedési korlátozásokat

Legutóbbi hasonló cikkek