Palkovics László: jó tanár nélkül nincs jó oktatás

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó tanárok nélkül nincs jó oktatás és iskola – hangoztatta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy II. kerületi nyugdíjas pedagógus otthonban.

Az államtitkár az otthonban élő nyugdíjas pedagógusok újévi köszöntésén felidézte, hogy tavaly tavasszal kezdődött a közoktatás átalakítása, ekkor döntöttek egyebek mellett arról, hogy az általános iskolát és a gimnáziumot közelebb hozni a felsőoktatáshoz, mivel azt látják, hogy a diákok nem kielégítő tudással érkeznek az egyetemekre és főiskolákra.

Úgy fogalmazott, kicsit “félreértelmezték” a tanárképzést az elmúlt években, ugyanis elkezdtek úgy tekinteni egy matematikatanárra, mint egy kicsit kisebb tudású matematikusra vagy egy történelemtanárra, mint egy kisebb tudású történészre. Pedig nem csak a tudás mennyisége, hanem a tanítás módszertana is fontos – hívta fel a figyelmet.

Szólt arról is, hogy a méltányos oktatást szeretnék megvalósítani, vagyis, hogy minden gyermek a képességeinek megfelelő oktatást kapjon.

Az otthonban élők érdeklődésére elmondta, az elkezdett pedagógus-béremelés eddigi tapasztalataik szerint stabilizálta a tanári pályát, egyre többen jelentkeznek pedagógusnak és csökken a pályaelhagyók száma.

Palkovics László kiemelte, a kormány számít a jövőben a nyugdíjas pedagógusok észrevételeire és véleményére.

Default thumbnail
Előző sztori

Akadálymentessé tennék a látássérülteknek a kormányzati kiadványokat

Default thumbnail
Következő sztori

Majtényi László: megtisztelő a bizalom

Legutóbbi hasonló cikkek