Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő – közönségtalálkozó a Somogyi-könyvtárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

somogyi_konyvtar01kf

Közönségtalálkozót rendeznek a Szegedi Nemzeti Színházban a Mesél a bécsi erdő január 27-i bemutatóját megelőzően.

A közönségtalálkozón részt vesz Keszég László tagozatvezető főrendező, a darab rendezője, valamint Szabó Gabi, Tolnai Hella és Sorbán Csaba, a darab szereplői. A találkozó moderátora Gorotva Tamás, a Randóti Miklós Gimnázium tanára lesz. A közönségtalálkozót 2017. január 19-én csütörtökön rendezik délután fél öttől a Somogyi-könyvtár emeleti folyóiratolvasójában.

Ödön von Horváth Párizsba menekült a fasizmus elől, ahol az utcán rázuhant egy letört faág. Legnépszerűbb darabjában, a Mesél a bécsi erdőben a babaklinika kirakatában csontvázacska integet. A Kék Duna keringőt játssza egy iskolás kislány. Tanulja még. Az édesbús dallam hol megakad, hol újraindul, hol disszonáns hangok keverednek belé. De a véres hurka „valóságos költemény”, „förszt klassz”.

A hentes-vőlegény az anyja temetésére varratott gyászruhában készül az esküvőre. Romantikára, szerelemre vágyó menyasszonya megszökik egy léha fiatalemberrel. A művészi tornáról álmodozó fiatal hölgy nagy árat fizet: a nyárspolgári panoptikum igazi áldozata egy ártatlan szerelemgyerek. Naivak, butuskák, nevetségesek a dráma szereplői, mégis annyira ismerősek, hogy végül arcunkra fagy a mosoly.

Előző sztori

Kosárlabda: nem jött össze a négyes döntő a Kosársulinak a Hepp-kupában

Következő sztori

Magyarország is bemutatkozik a világ legnagyobb borászati vásárán