Női vízilabda: állva hagyta a Szentest a második félidőben a Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged-szentes022kf

A harmadik negyed döntött a Csongrád megyei rangadón, a nagyszünet után felőrölte ellenfelét a Szeged.

Beragadt a kezdésnél a hazai csapat, több hiba is csúszott a szegedi játékba, főleg támadásoknál, így az első negyed a Szentes szája íze szerint alakult. Tóth Csenge rögtön az első vendég támadást góllal fejezte be, majd hosszú gólcsend következett, amit a nagyon harcos Bujka Barbara tört meg. A vendégek azonban az első játékrész utolsó percében Szabó Krisztina és Farkas Tamara góljaival kétgólosra növelték előnyüket, így vághattak neki a második játékrésznek a felek. Molnár Péter lányai a kezdeti bizonytalanság után kicsit megnyugodtak, elkezdett összeállni a védekezés és Gémes Alexa, valamint a szintén remek napot kifogó Lengyel Dominika góljaival kiegyenlítettek a második negyed közepén. Erre még gyorsan jött a szentesi válasz Hevesi Anita révén, így még a félidőben is a vendégeknél volt az előny.

A harmadik negyedben aztán szépen apránként elkezdte felőrölni a Szentest a hazai csapat, a vendégek kevés támadást tudtak lövéssel befejezni, Tóth Eszter pedig ihletett formában védett. Bujka Barbara ötméteresével először szerezte meg a vezetést a Szeged és innentől kezdve már ki sem engedte azt a kezéből. Molnár Péter lányai egyre magabiztosabban játszottak, Bujka újabb góljával pedig kettővel vezettek a harmadik játékrész végén. A negyedik negyedben aztán Gémes Alexáé volt a főszerep, aki két fantasztikus góllal el is döntötte a találkozó sorsát. A Szentes az utolsó másodpercig képtelen volt betalálni a második félidőben Tóth Eszter kapujába, így megérdemelt győzelmet aratott a Szeged.

Női vízilabda OB I, felsőház, 8. forduló

Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE – Hungerit Szentes 8–5 (1-3, 2-1, 3-0, 2-1)
Szeged, SZUE, 100 néző. Vezeti: Füzesi Zsolt, Nóvé Gyula
Szeged: Tóth E. – Lengyel A., Miklós D., Gémes 3, Kádár, Pengő, Bujka 3. Csere: Lengyel Dom. 2. Vezetőedző: Molnár Péter
Szentes: Lekrinszki – Hevesi 1, Brávik 1, Farkas 1, Tóth Cs. 1, Kövér-Kis, Pantovic. Csere: Szabó K. 1, Urvári. Vezetőedző: Tóth Gyula
Emberelőny: 0/6 ill. 0/10
Ötméteres: 1/1 ill. 0/0
Kipontozódott: Bujka, Miklós ill. Pantovic

Molnár Péter: “Az elején pontatlanok voltunk, de az első negyed után megnyugtattam a lányokat, szoros emberfogást kértem tőlük, illetve azt, hogy pontosabban, türelmesebben játszanak. Ez párosult egy jó kapusteljesítménnyel, valamint a védekezésünk is összeállt, különösen az emberhátrányos szituációkban és ezek után már jöttek azok a gólok, amiket edzésen viszontlátok. Szerencsére Gémes Alexa kitűnő lövőteljesítménnyel rukkolt előt, de nem csak őt kell kiemelni, hiszen a csapat fantasztikusan küzdött és ez kellett ahhoz hogy győzelmet arassunk.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 8-5 (1-3, 2-1, 3-0, 2-1)

Végül megadták a Szentes utolsó másodperces gólját, így a végeredmény 8-5.

32′ Kimarad egy szegedi helyzet, a kapufán csattan a labda, de az uszodában már zúg a szép volt csajok a szegedi szurkolóktól. Bujkát még kiállítják a játékvezetők, egy emberelőnyös lehetősége még van a Szentesnek. Sőt, Lengyel Dominikát is kiállítják, kapuba talál a Szentes, de már időn túl, ez a vége, négygólos hazai siker születik a Csongrád megyei derbin.

31′ Kapufát lő Lengyel Anett, Bujka harcol a kipattanóért, de Lekrinszki szerzi meg. A túloldalon most Gémes blokkja segít Tóthnak, elképesztő, de nem született szentesi gól a második félidőben.

30′ Lengyel Anett bejátszását most lehalásszák a szentesi lányok, jöhetnek a vendégek. Gyönyörűen játsszák ki az akciót, Brávik kerül helyzetbe, de hát Tóth Eszter eszén nem lehet túljárni, újabb bravúrt mutat be a szegedi kapus.

29′ Sikerül a Szentesnek megjátszania most középen Brávikot, Pengőt ki is szórják róla, azonban eladja a labdát a vendég csapat.

no images were found

28′ Kádár Ildikó próbálkozik meg egy ejtéssel, lőni kellett, mert nem maradt több idő az órán, a kapufáról kijön a kísérlet, de Gémes összeszedi. Kövér-Kis Rékát kiállítják a játékvezetők, már kiegészül a Szentes, amikor Gémes Alexa bődületesen nagy gólt lő a hosszú felsőbe a bal oldalról, 8-4. Tóth Gyula időt kér.

28′ Tóth Eszteren nem jut át labda a második félidőben, most egy nagyon közeli kísérletet hárít bravúrral.

27′ Bujkát nem kedvelik a játékvezetők, megint ellene ítélnek támadásban.

27′ Tóth Eszter újabb védést mutat be, fordulhatnak a hazaiak, Molnár Péter időt kér.

27′ Gémes Alexa újabb szépségdíjas találatot szerez középről, okosan lövi ki a hosszú alsót, 7-4.

26′ Bujkát látják megint szabálytalannak, kontrát ítélnek a sporik, válogatott játékos alig hisz a szemének. A Szentes azonban nem találja a szegedi kaput a második félidőben, ezúttal a kapufa segít Tóth Eszternek.

no images were found

25′ Hasonlóan hosszan lóbál a másik oldalon Farkas Tamara, ő nem pattintott lövést választ, de a végeredmény ugyanaz, nem talál kaput.

25′ Lengyel Anett lóbál hosszan, majd mivel nem váltanak ki rá el is lövi a labdát, a pattintott lövése azonban nem talál kaput.

25′ Kezdődik az utolsó negyed, Gémes Alexa hozza el a labdát, támadhat a hazai csapat.

III. negyed 6-4 (1-3, 2-1, 3-0)

24′ Megint Gémes próbálkozik, Brávik piszkál bele a lövésébe, így a kapu helyett a felsőlécen csattan a labda. A túloldalon Lengyel Anettet állítják ki a játékvezetők, Farkas Tamara rövéséd a rövidnél azonban fogja Tóth. Öt másodperc marad az órán, ez a negyed vége.

23′ Lengyel Anett nagyon szemfüles és labdát lop, de elég távol a szentesi kaputól a Szeged. Gémes tüzel távolról három másodperccel a támadóidő lejárta előtt, de Lekrinszki hárít. Marad azonban a labda a hazaiaknál.

22′ Megállt támadásban a Szentes, Tóth újabb védést mutat be, ezúttal bravúr sem kellett hozzá. Bujka Barbara megszerzi újabb gólját, ezzel már kettő a szegedi előny, 6-4.

no images were found

21′ Kövér-Kis Réka tüzel takarásból, de Tóth Esztert nem tudja meglepni ezzel a lövéssel. Fordul a Szeged, de ismét Bujka ellen ítélnek kontrát a bírók fogás miatt.

21′ Pantociv pattintott lövését hárítja Tóth Eszter. Lengyel Anett úszik meg a jobb oldalon, kapja is a labdát, szabálytalanul állítják meg, ötmétereshez jut a Szeged. Bujka a végrehajtó, és kegyetlenül vágja be, először vezetnek a hazaiak a találkozón, 5-4.

20′ Hosszan jár a labda a szegedi kezeken, Lengyel Dominikára jön ki végül a lövés, ám most nem találja el a kaput. A fordulásnál ráadásul ki is állítják, most Tóth Gyula kér időt.

20′ Kontrát fújnak a Szentes ellen, Gémes úszik meg a jobb oldalon, de utolérik a vendégek. Bujka Barbara középen próbál pozíciót fogni, de szabálytalan, ám a fordulásnál rúgás miatt megint a Szegedé a labda, Molnár Péter időt kér.

19′ Lengyel Dominika távol a kaputól, lóbál egyet, majd iszonyatosan nagy gólt ragaszt a bal felsőbe, ezzel megint iksz, 4-4.

19′ Brávikot választják el a labdától a szegedi lányok, le is járt volna a támadóidő ismét, megint lövés nélkül fejezi be a támadást a Szentes.

no images were found

18′ Nem jutnak lövésig a vendégek, lejár a támadóóra. A túloldalon Farkas Tamara jut a kiállítás sorsára, már kiegészülnek a vendégek, amikor Gémes lövését blokkolják.

17′ Árkosy Lilla keresné középen Bujka Barbarát, de pontatlan az ő passza is, támad a Szentes.

17′ Folytatódik a mérkőzés, Kövér-Kis Réka megint elhozza a ráúszást. Tóth Csenge kezét támasztják meg passz közben, így pontatlan az átadás, fordulhatnak a hazaiak.

II. negyed 3-4 (1-3, 2-1)

16′ Akadozik a gépezet a szegedi támadásoknál, most kontrát fújnak a sporik, 20 másodperc maradt a második negyedből. Hevesi Krisztina válna le emberéről, Pengőt ki is állítják róla három másodperccel a negyed vége előtt, de lövésig már nem jut a Szentes.

16′ Lengyel Anett szabálytalankodik, kiállítják a játékvezetők, fórban támad a Szentes, de Tóth Eszter bravúrral hárít.

15′ Kissé tanácstalan támadásban a hazai csapat, Lengyel Dominika lövése szegedi kézre pattan vissza a kapufáról, de az ismétlés sincs bent.

14′ Most pontatlan a vendégek játéka, Tóth Csenge nagyon messziről lő kapura, ez nem okoz gondot Tóthnak.

no images were found

14′ Pengő Nikoletta kísérletezik távolról, a keresztlécet találja el, fordulhat a Szentes.

13′ Távol játszik most a szegedi kaputól a Szentes, Hevesi Anita mutatja be a figurát, majd váratlanul és kicsit erőtlenül is, de kapura lő és Tóth Eszter keze alatt becsúszik a kapuba, 3-4.

13′ Szabálytalanság történik a kapu előtt, kontrát fújnak a játékvezetők, fordulhat a Szeged, Molnár Péter űzi-hajtja lányait. Ennek meg is van az eredménye, Lengyel Dominika kiegyenlít egy megúszás után, 3-3.

12′ Bujka Barbarát kiállítják, szentesi időkérés.

12′ Most nagyon szépen zár össze hátul Kádár Ildikó és Tóth Petra, meg is kaparintják a labdát közös erővel. Kádár a túloldalon újabb lövéssel próbálkozik, azonban meglehetősen gyenge a kísérlet, a blokkban hal el.

11′ Bujka Barbara most kijön center pozícióból, de rossz passzt kap, így oda az előny és az egyenlítési lehetőség is.

11′ Egyenlíthet a Szeged, Tóth Csengét szórják ki a sporik, Molnár Péter időt is kér.

no images were found

10′ Miklós Dórát másodszor állítják ki a játékvezetők, de nem sikerül kihasználnia a fórt a Szentesnek, Kövér-Kis Réka lő kapu mellé.

10′ Bujka harcol középen, Gémes egy pillanatra ránéz, majd amikor látja hogy nem tudja megjátszani, hatalmas gólt ragaszt a rövid felsőbe, 2-3.

9′ Lengyel Dominika lő középről, viszonylag távolról, Lekrinszki hárít, de marad a hazaiaknál a labda.

9′ Kövér-Kis Réka hozza el a második negyed elején a ráúszást, a Szentesé az első támadás ebben a játékrészben. Lejár a támadóóra, nem jut most lövésig a Szentes, fordulhat a Szeged.

I. negyed 1-3

8′ Kövér-Kis Réka szerez labdát hátul, pont egy támadásnyi ideje maradt a Szentesnek a negyedből. Farkas Tamara lóbál-lóbál, majd gyönyörűen lövi ki a hosszút, Tóth beleér, de hárítani nem tud, 1-3, jobban kezdi a vendég csapat a találkozót.

8′ Szépen jár most körbe a szentesi kezeken a labda, olyannyira, hogy Szabó Krisztina üresen is marad a bal oldalon, nincs nehéz dolga, a rövid felsőbe lövi a labdát, Tóth Eszter tehetetlen, 1-2.

no images were found

7′ Emberfogásban védekezik a Szeged, Brávik Fruzsina kapja meg középen, a védő szorításában, a kapura tud fordulni, Tóth Eszter azonban hárít. A túloldalon megszületik az első szegedi gól, Bujka Barbara a szerzője, 1-1.

6′ Bujka Barbara újabb kiállítást harcol ki, Pantovic a kiállított, neki ez már a második, de eladja a labdát a hazai csapat fórban, megszerzi a Szentes, Tóth Gyula kér most időt.

6′ Egy másodperc marad a támadóórán amikor a keresztlécen csattan egy szentesi kísérlet, fordulhat a Szeged.

5′ Pengő, Gémes, Kádár a labda útja, a jobb oldalról próbálkozik meg Kádár egy ejtéssel, de a kapu mellé céloz.

5′ Nagyon keményen védekezik a Szentes, Molnár Péter kérne időt, azonban nagyon későn veszik észre a játékvezetők, mindenesetre időkérés következik.

4′ Pengő tüzel távolról, a keresztlécet találja el, de a visszapattanó labda a hazaiaké. Bujka Barbara nagyot harcol középen, ki is küldik róla Pantovicot. Pengő lövi el az előnyt, de Lekrinszki hárít, viszont az újabb kipattanó is a Szegedé.

no images were found

4′ Kövér-Kis Réka próbálkozik egy ejtéssel, Tóth Eszter feje fölött el is száll a labda, de a kapufán landol.

3′ Nem sikerül gólra váltani az első szegedi előnyt, Pengő kezéről szedik le a labdát.

2′ Miklós Dórát állítják ki a játékvezetők, fórban támad a Szentes, de nagyon szép a blokk. A fordulásnál Hevesi Anitát állítják ki.

1′ A labdával akadnak problémák, kicsit áll a játék, de már vezetheti is a következő támadását a hazai csapat. Kádár keresi középen Bujkát, azonban szépen zárnak össze a vendégek és megszerzik a labdát.

1′ A Szentes első támadása viszont góllal zárul, Tóth Csenge jegyzi a találatot, a kapufa segítségével pattan be a labda, 0-1.

1′ A hangulatra nem lesz panasz, mindkét csapat szurkolótábora kitesz magáért. Az első támadást a hazaiak vezethetik, Lengyel Anett hozza el a labdát. Az első lövést Kádár ildikó ereszti el, azonban nem találja el a kaput.

17.55 Zajlik a játékosok bemutatása, a vendégek kék sapkában, a hazaiak fehér sapkában szállnak ma medencébe. A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődik a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére.

17.45 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a női vízilabda OB I felsőházának nyolcadik fordulójából a Csongrád megyei derbi, a lányok már melegítenek.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik

A mérkőzés elé

Van törlesztenivalója a Szentessel szemben Molnár Péter lányainak, ugyanis néhány csatát már megvívtak ebben a szezonban és nem mindig termett babér a szegedi lányoknak. A felsőházban a második fordulóban látogatott Szentesre a Szeged és kapott ki nagyon simán 10-2-re a megyebeli rivális otthonában, igaz, akkor Bujka Barbarát nélkülöznie kellett a vendégeknek. Ami talán fájóbb, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjétől is a Szentes ütötte el a Szegedet, a hódmezővásárhelyi minitornán 10-10-es döntetlent játszott egymással a két csapat, mivel azonban Tóth Gyula alakulata nagyobb gólkülönbséggel múlta felül az UVSE második csapatát, ők utazhattak a fináléra. Az SZNVE az BVSC vendége volt az előző körben és elsősorban a kapusposzt okozhatott fejtörést a szegedieknek, ugyanis Tóth Eszter és Fáy Viktória is betegséggel küszködött, így kerülhetett sor Lukits Adrienn játékára Zuglóban. Molnár Péter sem lehetett a csapat mellett a Dunaújváros elleni kiállításának köszönhetően, azonban ezen a találkozón már jól megszokott helyéről irányíthatja csapatát. A Szentesnek szintén a fővárosban volt fellépése az előző fordulóban, ők a listavezető UVSE otthonában szenvedtek vereséget. Azon túl, hogy megyei rangadón szállnak harcba a lányok, az is fokozza a mérkőzés tétjét, hogy a csapatokat mindössze három pont választja el a tabellán, a Szeged a negyedik, a Szentes az ötödik pozícióból vág neki a találkozónak, így mindenképpen parázs mérkőzésre van kilátás.

Előző sztori

Vona: “új reformkorra” van szükség

Következő sztori

Az Együtt szerint meg akarják akadályozni a Putyin látogatása idejére szervezett tüntetését