Női vízilabda: magabiztosan érvényesítették a papírformát a szegedi lányok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sznve-honved004kf

Magabiztos játékkal érvényesítette a papírformát a Szeged, amely végül hét góllal múlta felül a Honvédot.

Fontos mérkőzéssel kezdődött az újév a szegedi lányok számára, hiszen a nulla pontos, a felsőház hatodik helyén szerénykedő Honvéd látogatott a Tisza-partra, így Molnár Péter együttesének gyakorlatilag kötelező volt a három pont megszerzése. Már csak azért is volt ez lényeges, mert a Dunaújváros simán verte a Szentest, így lehetőség nyílt egy győzelemmel az előzésre is. Az első gólra a negyedik percig kellett várni, ekkor Pengő Nikolett volt eredményes, amire rögtön jött is a fővárosiak váalasza méghozzá egy ötméteres formájában. innentől kezdve aztán már nem engedte ki a vezetést a kezéből a hazaia gárda, szépen fokozatosan lépett el ellenfelétől, s bár a támadások nem mindig voltak gördülékenyek, védekezésben nagyon agresszívan és jó csapatmunkát bemutatva hatástalanították egymás után a Honvéd támadásait Molnár Péter lányai.

Bár a mérkőzés elején többször próbálták megjátszani centerben Bujka Barbarát, eleinte nem sikerült a klasszis játékosnak gólt szereznie, de aztán szépen lassan felőrölte védőit és végül négy góljával a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. A félidőben három góllal vezetett a Szeged és semmi nem utalt arra, hogy ez változni fog a következő két negyedben, ahogyan nem is történt meglepetés. A Honvéd becsülettel küzdött, de nem sok esélyt kaptak a hazaiaktól, akik végül hét góllal 12-5-re győzték le fővárosi riválisukat. A folytatás nem ígérkezik könnyűnek, kedden a Dunaújváros látogat Szegedre.

Női vízliabda OB I, felsőház, 5. forduló

Szegedi Vízmű Taylor & Nash SZTE – Racionet Honvéd 12-5 (3-1, 2-1, 4-1, 3-2)
Szeged, SZUE. Vezeti: Vogel Gábor, Bene Péter.
Szeged: Tóth E. – Gémes 3, Lengyel A 2., Kádár, Pengő 1, Tóth P., Bujka 4. Csere: Árkosy 1, Lengyel D., Miklós 1, Rudics, Lengyel Dom. Vezetőedző: Molnár Péter
Honvéd: Magyari – Ármai 1, Szabó S., Bálint, O-Nagy 2, Muzsnay 1, Illés 1. Csere: Török, Szűcs, Peresztegi, Czakó. Vezetőedző: Rottler Antal
Emberelőny: 2/7 ill. 1/7
Büntető: 2/2 ill. 1/1

Molnár Péter: “Ha védekezésben tudjuk tartani ezt a teljesítményt, akkor szép sikereket érhetünk el a jövőben, ám a támadásainkon még van mit csiszolni.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 12-5 (3-1, 2-1, 4-1, 3-2)

32′ Beléptünk az utolsó percbe, mikor újabb labdát szerez a szegedi csapat. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy végig kontroll alatt tartották a szegedi lányok az összecsapást, magabiztosan érvényesítik a papírformát, zúg is az uszodában a szép volt csajok rigmus. Még egy támadásra van ideje a Honvédnak, jó is a bejátszás Bálint Rebeka felé, de Tóth Eszter elképesztő bravúrral hárítja a közeli lövést. Ez a vége, hét góllal nyer a Szeged a Honvéd ellen!

31′ Nagyon üresen marad az emberelőnynek köszönhetően Miklós Dóra, de csúnyán kapu fölé lő.

31′ Ezúttal szép gólt szerez a Honvéd, Ármai Zitát hiába fogják centerben, megszerzi a labdát és befordul vele, 12-5. A túloldalon Bujka irányába érkezik a bejátszás, Muzsnay Fannit állítják ki róla, Molnár Péter pedig időt kér.

no images were found

30′ Nem sokáig azonban, fordul a Szeged egy labdaszerzésnek köszönhetően. Lengyel Anett töri meg a gólcsendet, szépen lövi ki a hosszú alsót, 12-4.

29′ Gémes újabb próbálkozása hal el a kapufán, nem tudja növelni előnyét a Szeged. már csak másodpercek maradnak az órán, amikor érkezik a fővárosi kísérlet, de Árkosy remekül blokkol, kár hogy rossz az indítás, marad a labda a Honvédnál.

28′ Támad a Honvéd, egy pattintott lövéssel próbálkozik váratlanul Szűcs Petra, de a lécen csattan a kísérlet.

28′ Bujkát rángatják, ő pedig egy távoli góllal törleszt, 11-4. A másik oldalon remek a védekezés Lengyel Dorottya hozhatja a labdát, Árkosyt játssza meg a túloldalon, de kontrát fújnak Pengő ellen.

27′ Nem sikerül lövéssel befejezni a támadást, hiába a magabiztos vezetést, Molnár Péter meglehetősen elégedetlen a parton. Egy másodperc marad hátra a támadóidőből, Nagy Orsolya minden midnegy alapon elenged egy lövést, ami megpattan a blokkon ez pedig meg is zavarja Tóth Esztert a labda pedig becsorog a kapuba, 10-4.

26′ Árkosy bombáz távolról, de ezúttal hárít Magyari, majd el is veszíti a labdát a Szeged. Gémes Alexa korrigál a másik oldalon, labdát lop, lehet fordulni.

no images were found

25′ Árkosy szerez madjnem labdát, de midnenesetre azt eléri, hogy Török Fanni kiszorított helyzetből lőjön, aminek az eredménye egy sikertelen próbálkozás.

25′ Kezdődik az utolsó játékrész, 4-0 a labdaelhozatal a Szeged javára. Bujka küzd keményen, jutalma egy fővárosi kiállítás, Szűcsöt küldik ki, Gémes Alexa pedig büntet, 10-3.

III. negyed 9-3 (3-1, 2-1, 4-1)

24′ Nagyon türelmes Nagy Orsolya, megvárja hogy a három blokkoló szegedi játékos elsüllyedjen majd szépen lövi ki a hosszú alsót, 9-3. Tizenegy másodperce marad a hazaiaknak, de lejár az idő, nincs újabb gól.

23′ Nagyon finom mozdulat Lengyel Dorottyától, a felsőlécre simítja a labdát, de nem lesz gól belőle, pedig szépen csinálta a szegedi lány.

no images were found

22′ Szabó Stefánia kerül ismét lövőhelyzetbe, de rossz megoldás választ, a hosszúra lő, de egy blokkban elhal, pedig a rövid elég tisztának tűnt. Közben a másik oldalon kontrát fújnak, majd ki is állítják, Pengő Nikolettát, már kiegészül a Szeged, amikor Szabó Stefánia lő kapu mellé.

22′ Illés is a hosszú felsőt célozza, ő sem talál be. A másik oldalon Bujka harcol ki újabb ötméterest, amit értékesít is, hét gól a különbség, 9-2.

21′ Kádár Ildikó remekül blokkolja Szabó lövését, de a fordulásnál elveszik a labdát a játékvezetők a Szegedtől.

20′ Illés Henrietta célozza meg a hosszú felsőt a kezek erdejében, de Tóth remekül látja és hárítja is a lövést. A túloldalon kontrát fújnak a szegediek ellen a sporik.

20′ Szabó Stefánia úszik keresztbe, ezzel üresen marad Peresztegi, de Tóth Eszter hárítja a lövését. Bujka kap remek labdát a mási koldalon centerben és ezt most gólra is váltja a klasszis játékos, 8-2.

no images were found

19′ Szabó Stefánia jut a kiállítás sorsára, Molnár Péter időt is kér rögtön, emberfórban támadhat majd a Szeged. Az időkérés után szépen jár körbe a labda a kezeken, Gémes játssza meg Árkosyt, aki a kapu közepébe bombáz, 7-2.

19′ Szoros emberfogással védekeznek a szegedi lányok, nem is nagyon tud helyzetet kialakítani a Honvéd, Muzsnay unja ezt meg, lő távolról, bőven a kapu felé.

18′ Árkosy szerez labdát a túloldalon, lehet fordulni. Gémes próbálja megcélozni a hosszú felsőt, de a kapufáról lepattan a lövése, szerencsére a túloldalon Kádár összeszedi, Gémes pedig gólt szerez az akció végén, 6-2, időt kérnek a vendégek.

17′ A Honvéd is elszórja a labdát, fordulhatnak a hazaiak. Árkosy pontatlanul játssza vissza a labdát Kádárnak, ezzel jelentős mennyiségű időt veszít a Szeged, így nem is sikerül befejezni a támadást.

17′ Elkezdődik a harmadik negyed, most is a szegedi lányok hozzák el a labdát, nevezetesen Árkosy Lilla. Megint Bujkát keresik középen, sajnos megint sikertelen a bejátszás.

II. negyed 5-2 (3-1, 2-1)

16′ Három másodperc marad a támadóidőből, amikor Rudicsot küldik ki a játékvezetők, megint fórban a Honvéd, de Szabó Stefánia lövését blokkolják a szegedi lányok. Bálintot állítják ki a túloldalon, de ezt már nem tudja kihasználni a hazai csapat, mert lejár az idő, ami az első félidő végét jelenti.

no images were found

15′ Bujkát hárman is őrzik centerben, esélye sincs megszerezni Lengyel Dominika bejátszását.

15′ Magabiztosan játszik a hazai csapat, de Pengőt kiállítják és ezt most kihasználják a vendégek, Muzsnay Fanni a gólszerző, 5-2.

14′ Hatalmas kapufa a túloldalon is, Illés Henrietta a jegyzője, de marad a labda a Honvédnál. Szűcs Petra is követi a példáját ő a rövidnél lövi telibe a lécet, most már forudlhatnak a hazaiak. Bujka Barbara ötméterest harcol ki a másik oldalon, ő a végrehajtó is és bent is van az ötödik szegedi gól, 5-1.

13′ Bujka kerül ismét helyzetbe, most azonban nem segít a kapufa, kifelé pattan róla a labda. A Honvéd is gyorsan elszórja ezúttal a labdát. Gémes hozza a jobb oldalon, megtalálja az üresen érkező Lengyel Anettet, de a pattintott lövés nem talál utat a kapuba.

12′ Szűcs Petra próbálkozik meg egy távoli ejtéssel, de a hazai kapufa a Szegeddel van. Fordulhatnak a hazaiak.

11′ Bujka harcol távol a kaputól, jutalma egy fővárosi kiállítás, Ármai Zita a kiállított, szépen jár a labda, nagyon jó a figura középre Pengőnek, de nem talál kaput a húzása.

no images were found

10′ Szoros a szegedi védekezés, nem is igazán tud lövőhelyzetet kialakítani a vendég gárda, most Muzsnay lövését hárítja viszonylag könnyedén Tóth Eszter. A másik oldalon Kádár Ildikó pattintott lövése megy el a kapu mellett. Gyorsan fordul a Honvéd, de Tóth Eszter nagyon jól él együtt a játékkal, kijön kapujából és meg is szerzi a játékszert, szegedi időkérés.

10′ Kiállítás ezúttal a Honvédnál, Török Fanni a büntetett játékos, Miklós Dóra pedig egy pazar passz után a hosszú kapufánál húzza be a negyedik szegedi gólt, 4-1.

9′ Máris folytatódik az összecsapás, a második negyed ráúszását is a hazaiak hozzák el. Pengő játszaná meg Bujkát, de nem jó a passz, fordul a Honvéd, ráadásul Bujkát ki is állítják. Lengyel Anett azonban remekül ér bele a labdába, ezzel megakadályozza a gólhelyzetet, majd Tóth Eszter mutat be egy védést.

I. negyed 3-1

8′ Egy támadásnyi idő maradt az órán, ez a támadás pedig a Honvédé, de Ármai bejátszása nagyon rossz, viszont a Szeged ellen ítélnek a játékvezetők, öt másodperc marad az órán, Tóth még hatástalanít egy gyenge lövést, ez az első negyed vége.

8′ Tóth Eszter szép védést mutat be, megint a kétgólos különbségért jöhet a Szeged, Gémes Alexa pedig meg is szerzi a hőn áhított harmadik gólt, 3-1.

no images were found

7′ Kontrát fújnak a Honvéd ellen, a játékvezetőnek figyelmeztetnie kell a visszaúszó fővárosiakat. Szépen jár a labda, de Pengő lövését hárítja Magyari, a kipattanót Lengyel Dorottya teszi rá rögtön a rövid saroknál, de ebből sem születik gól.

6′ Gémessel szemben szabálytalankodnak, gyorsan ellövi a szabaddobást, a pattintott labdája azonban nem talál utat a hálóba.

6′ Most Rudics Boglárkát állítják ki, a Honvéd azonnal ellövi a szabaddobást, de Tóth Eszter hárít, ám marad a labda a fővárosiaknál. Muzsnay Fanni lövése száll el jócskán a kapu mellett, fordulhat a Szeged, ezúttal Molnár Péter kér időt.

5′ Már csak néhány másodperc marad a támadóidőből, Kádár Ildikó ki is dobja a sarokba a labdát hogy visszazárjanak. Szabó Stefánia ejtéssel igyekszik befejezni a Honvéd támadását, de az nem jut át a képzeletbeli gólvonalon. A hazaiak sajnos gyorsan eladják a labdát, a vendégek mestere pedig időt kér.

4′ Lengyel Anett kerül ismét lövőhelyzetbe, ezúttal viszont nem hibázik a bal oldalról, újra előny a hazaiaknál, 2-1. A túloldalon Szabó Stefánia bejátszása nem jó, fordulhatnak a szegediek.

no images were found

4′ Megvan a vezetés, Pengő Nikoletta lövésével nem tud mit kezdeni a vendégek hálóőre, 1-0. A túloldalon megy a bírkózás középen, ötmétereshez jut a Honvéd, amit Illés értékesít is, 1-1.

3′ Tóth Petra is ugyanahhoz a kapufához lő, ahova az imént Lengyel, de ő sem jár sikerrel. Fordul a Honvéd, a támadó idő lejártának pillanatában enged el távolról egy lövést Illés Henrietta, de ez is a kapu fölé száll.

2′ Gémes játssza be remekül a centerben helyezkedő Bujkának, aki a kapu mellé ejti a labdát. A másik oldalon kiállítják Gémest, fórban támad a Honvéd, megint Bálint Rebeka kísérletezik, de a felső lécen csattanó labdáját a szegedi lányok gyűjtik össze.

1′ Elkezdődött a mérkőzés, az első ráúszást a Szeged hozza el. Az első lövést Lengyel Anett ereszti el, de a rövid kapufánál Magyari könnyen hárítja. A másik oldalon nem igazán tud a kapu közelébe kerülni a Honvéd, Bálint Rebeka lövése jócskán a kapu fölött száll el.

17.55 A vendégek sötétkék sapkában, a hazaiak fehérben szállnak ma medencébe, már csak néhány perc és kezdetét veszi az összecsapás.

17.45 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a női vízilabda OB I felsőházának ötödik fordulójából a Honvéd szegedi vendégjátéka, a csapatok már melegítenek, hamarosan kezdődik a bemutatás is.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A mérkőzés elé

A friss kupagyőztes UVSE elleni vereséggel zárták a szegedi lányok a 2016-os évet, de minden esély megvan egy jobb folytatásra és egy sikeres évkezdetre, ugyanis a felsőházi tabellán csupán a Honvéd áll jelenleg Molnár Péter csapata mögött. A Szeged a felsőházi tabella ötödik helyén várja a szombati összecsapást, miközben a Honvédnak még a pontszerzés sem sikerült eddig.

Default thumbnail
Előző sztori

Vasárnapra már a piros figyelmeztetést is kiadták a hideg miatt

Default thumbnail
Következő sztori

Izsák Balázs: Az erőszakmentes székely ellenállásra emlékezzünk a madéfalvi vérengzés évfordulóján

Legutóbbi hasonló cikkek