Közélet

Nógrádi György: elképzelhetetlen, hogy Oroszország megtámadja a balti államokat

Nógrádi György: elképzelhetetlen, hogy Oroszország megtámadja a balti államokat

2017. január 15., vasárnap
Nógrádi György: elképzelhetetlen, hogy Oroszország megtámadja a balti államokat

Elképzelhetetlennek tartja Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, hogy Oroszország megtámadja a balti államokat.

A szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap elmondta, az amerikai csapattelepítés a régióban ugyanakkor üzenet Moszkvának, hogy a NATO a balti országokat és Lengyelországot ugyanúgy védi, mint a régi tagállamait.

Nógrádi György

szerint ma nincs háborús veszély a régióban. Főleg azért nincs esély a fegyveres konfliktusra - tette hozzá -, mert Donald Trumpnak, az Egyesült Államok következő elnökének kiválóak a kapcsolatai

Vlagyimir Putyin

orosz elnökkel. Megjegyezte azt is, hogy a szíriai és az iraki helyzetet sem lehet megoldani orosz-amerikai együttműködés nélkül. A NATO az ukrán válság és az ottani orosz beavatkozás miatt a tavaly júliusi varsói csúcstalálkozón döntött úgy, hogy keleti szárnyán megnöveli védelmi képességeit. Ennek értelmében áprilisban Lengyelországba és a balti államokba az észak-atlanti szövetség négy nemzetközi zászlóalját telepítik rotációs rendszerben. Az amerikai parancsnokságú, mintegy ezerfős, román és brit katonákból álló zászlóalj nagy része az északkelet-lengyelországi Bemowo Piskiében, valamint Orzyszban állomásozik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.