Közélet

Mávinform: 60-80 perccel hosszabb a vonatok menetideje Észak-Magyarországon

Mávinform: 60-80 perccel hosszabb a vonatok menetideje Észak-Magyarországon

2017. január 14., szombat
Mávinform: 60-80 perccel hosszabb a vonatok menetideje Észak-Magyarországon
Havazás Hajdú-Bihar megyében

A havazás miatt Füzesabony, Eger, Miskolc és Szerencs térségében 60-80 perccel hosszabb a vonatok menetideje, Hidasnémeti és Abaújszántó között lezárták a pályát - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel szombaton.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a Budapest-Hatvan-Füzesabony-Eger, a Budapest-Miskolc-Sátoraljaúhely közötti gyorsvonatok közlekednek, de jelentősen megnő az utazási idő. A MÁV-Start vonatinformációs térképe szerint több vonat is 100 percet meghaladó késéssel közlekedik. A Mávinform később közölte: Abaújszántó és Hidasnémeti között a hó vastagsága miatt a pályát lezárták a vonatközlekedés elől, a vonatforgalom várhatóan csak délután indulhat újra. Addig nagyteljesítményű mozdonnyal bejárják a vonalszakaszt, amelynek segítségével szabaddá teszik a síneket a vonatforgalom számára. A dél-balatoni vasútvonalon Zalaszentjakab és Zalakomár között a péntek este megrongálódott felsővezeték helyreállításán még szombaton is dolgoznak, várhatóan 13 óráig Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között vonatpótló buszok közlekednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.