Lépjünk olajra – futófesztivál Algyőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

futas_sport_mozgas

Nem áprilisi tréfa! Április 1-jén, szombaton első alkalommal rendezik meg az ALGYŐ-MOL Futófesztivált, mely mind a profi, mind az amatőr futóknak színvonalas sportolási lehetőséget kínál. Az algyői Faluháztól elrajtoló versenyzők, illetve családtagjaik a futás mellett számos egyéb rekreációs programon vehetnek részt a fesztivál kiegészítő rendezvényén.

Április első hétvégéjén rendezi az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület a MOL Nyrt. és Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával létrejött I. ALGYŐ-MOL futófesztivált. Ez lesz az első alkalom, hogy a településen félmaratoni távon indulhatnak a futás szerelmesi. Akik viszont még csak most barátkoznak ezzel a szép sportággal, azokra is gondoltak a szervezők, a legkisebbek 300, illetve 600 méteren, a kicsit nagyobbak 2 km-en húzhatják fel a futócipőiket. A fő versenyszámok a negyedmarton és a félmaraton lesznek, mely utóbbit lehetőség lesz párban is teljesíteni. Az egységes megjelenés elősegítése érdekében – a 300 és a 600 méteres távok kivételével – minden indulónak ajándék pólóval kedveskednek a szervezők, a félmaraton férfi és női dobogósai pedig sportszer vásárlási utalványt kapnak 30-20-10eFt értékben.

Az elengedhetetlen jó hangulatról és a tökéletes átmozgatásról Katus Attila fog gondoskodni, a 9.45-kor kezdődő közös bemelegítésen. A futófesztivál hivatalos megnyitására 10.30-kor kerül sor, megnyitó beszédet mond Molnár Áron, Algyő Nagyközség Polgármestere.

A futás kiegészítéseként érdekes és hasznos egészségnappal várja az érdeklődőket a Faluházban (Búvár u. 5) az algyői Lehet Könnyebben Egyesület. A program címe: „Lehet könnyebben, tegyünk együtt érte”.

Előadók:
Ménesi Rudolf, érsebész
Zagorac Nikola, ultrahang diagnosztika
Wolfgang Köbel, pajzsmirigy specialista
Tóth Zoltán Sifu Mester, Thai chi chi kung bemutató
Hevesi Tamás, zene és jó hangulat

Előző sztori

Magyar régészeti magazint szerkesztettek az ausztrál bennszülöttek

Következő sztori

Csongrád megyét is elérte az influenzajárvány