Kosárlabda: hosszabbítás után verte a címvédőt a Szedeák + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_szolnok46_gs

Sokáig emlékezetes meccsen, hosszabbítás után verte a Szolnokot a Naturtex-SZTE-Szedeák.

A hétközi, Kecskemét ellen aratott siker után egy még keményebb feladat várt a Naturtex-SZTE-Szedeákra szombaton a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK ellen. A vendégek rossz formában érkeztek az újszegedi sportcsarnokba, ráadásul hétközben kikaptak a Partizan vendégeként a Bajnokok Ligájában.

Marko Boltic szerezte a meccs első kosarát, majd Vojvoda Dávid rögtön egy triplával válaszolt. Nehezen melegedett be a Szedeák gépezete, nem találta a ritmust az első percekben Nikola Lazic együttese, a Szolnok pedig ezt remekül kihasználta, Nikola Pavlicevic szórta a hármasokat, így hat perc után tíz ponttal megléptek a vendégek. (6-16) Tóth Ádám kosarával már tizenkét ponttal is vezetett a Szolnok, a negyed végére azonban megérkezett az első szegedi hármas is, amit Andrija Ciric jegyzett, majd a játékrész utolsó megmozdulásaként Juhos Levente is beszórt egy triplát, így megfelezte hátrányát a kisszünetre a Szedeák. Egyre jobban elkapták a fonalat a hazaiak, Ivan Lilov trojkája után már csak három pont volt a különbség – mi több, a második negyed negyedik percében utol is érte ellenfelét a Szeged, így időt is kért Sztojan Ivkovics 31-31-nél. Hol itt, hol ott volt az előny a folytatásban, majd Lilov triplája után alakult ki egypontosnál nagyobb különbség, 42-38-nál ismét időt kértek a vendégek. Az utolsó szó a bolgáré volt a félidőben: betörése után befejezte akcióját még éppen a szünet előtt, így négy ponttal vezetett a Naturtex-SZTE-Szedeák húsz perc után.

Majd négy perc telt el a harmadik negyedből, mire megszületett az első Olaj-kosár: tekintve, hogy eddig hét pontot szorgoskodott össze a Szedeák, így az eddigi legnagyobb hazai vezetést, 51-40-et mutatta az eredményjelző a 24. percben. Vojvoda törte meg a Szolnok csendjét, amely innentől viszont lendületbe jött, és egy 10-0-s futással eltüntette a különbséget. Marko Boltic kettő plusz egyes akciója után újra négy volt a Szedeák előnye, de ismét előlépett Vojvoda: előbb büntetőivel kiegyenlített, majd kiosztott egy hatalmas könyököst, ami után Bolticnak felrepedt a szemöldöke, így kivált a szegediek irányítója, akit hosszasan ápoltak. Fordulatos, izgalmas meccs volt, 59-59-ről végül a vendégek irányába billent a meccs, miután Vojvoda Dávid egy pokolian távoli triplát süllyesztett el a negyed zárásaként, így egy igazán mozgalmas és kemény tíz perc után hárommal vezetett az Olaj.

Egészen elképesztően kezdte az utolsó negyedet a Szedeák: zsinórban négy hármast vágtak be a szegediek, Bán Tibor és Andrija Ciric mellett Ivan Lilov kétszer is betalált kintről, így 73-68-nál időt kellett kérnie Sztojan Ivkovicsnak. Visszajött ugyan két pontra a címvédő, de megint jött Bán Tibor a triplavonalon túlról, éezt követően hat ponttal, 80-74-re vezetett a Szedeák. A Szolnok egy pillanatra sem adta fel, Vojvoda pedig nem hibázott a vonalról, így két pontra felhozta csapatát, majd James Kinney betörése után ki is egyenlített. Harminc másodperc volt vissza, amikor időt kért Nikola Lazic – végül sem Lilov, sem Vojvoda nem tudta eldönteni a rendes játékidőben a meccset, így akárcsak a két csapat szegedi meccsén, most is hosszabbítás következett.

A hosszabbításban ugyan rendre vezetett a Szedeák, de mindig érkezett a válasz a vendégektől: Nenad Sulovic hármasa jelentette az első fordulatot, ekkor 89-86-ra meglépett a Szedeák, majd Boltic és Ciric összjátéka után ötpontos volt a szegedi előny, amikor időt kért a Szolnok. (93-88) Innen is volt még visszaút a Szolnoknak, Nikola Lazic már akkor hátat fordított a pályának, mikor Luksa Andric tiszta helyzetből elengedte a triplát – be is hullott, így hét másodperce maradt a Szedeáknak arra, hogy eldöntse a meccset az időkérés után 97-97-nél. Sulovicot faultolták, de csak az egyik büntetőjét dobta be, a második lejött, amivel elindult Vojvoda, aki el is tudta dobni, de nem volt jó a középtávolija, ezzel pedig egy borzasztóan izgalmas és színvonalas meccs dőlt el, amit hatalmas csatában megnyert a Naturtex-SZTE-Szedeák.

A mai napon egy emberként küzdött az egész szegedi csapat, és lelkes játékuknak köszönhetően sikerült legyőzniük a címvédő Szolnokot: a meccs után a vendégek vezetőedzője, Sztojan Ivkovics benyújtotta lemondását, amit el is fogadtak. A Szedeáknak ezzel pedig továbbra is van esélye arra, hogy ott legyen majd a kupa nyolcas döntőjében, ehhez az utolsó lépést majd jövő szombaton, a Kaposvár vendégeként tehetik meg Juhos Leventéék.

Ami a statisztikát illeti

A csapatstatisztikákat tekintve a Szolnok a lepattanócsata (40 a 32-vel szemben) mellett a triplákat is jobban dobta: 24 szolnoki kísérletből 11 landolt a gyűrűben, míg a Szedeáknál 26 távoli kísérletből 10 volt pontos – persze így sem lehet panaszkodni erre a mutatóra. A büntetőknél is pontosabb volt a címvédő, amely 19 alkalommal állhatott vonalra, ebből ötöt rontott el, a Szedeák 24 büntetőjéből hat maradt ki. Eladott labdák tekintetében viszont jobb volt a Szedeák, amely tízszer adta el azt, szemben a vendégek 14-es mutatójával. A mezőnyből egyértelműen kiemelkedett a fantasztikusan teljesítő Marko Boltic: a Szeged irányítója 39 percet töltött a pályán, visszatért azt követően, hogy felrepedt a szemöldöke, 21 pontig jutott, mindössze három dobása nem landolt a gyűrűben 17 kísérletből, hibátlanul büntetőzött, szedett kilenc lepattanót, ezzel a mezőny legjobbja volt, akár csak a gólpasszokat illetően, hiszen hét asszisztnál többet senki nem osztott ki a pályára lépett játékosok közül. E mellett volt egy szerzett labdája, valamint hét kiharcolt faultja, és csupán egyszer adta el a labdát, így fantasztikus, 37-es VAL-t ért el. A bolgár válogatott Ivan Lilov is remek teljesítményt nyújtott, aki végig a pályán volt, 25 pontig jutott – a mezőny egyik legeredményesebb triplázója volt négy trojkájával, két lepattanója mellett szerzett egy labdát, és a második legtöbb, öt gólpasszt osztott ki, ráadásul vele szemben is hét faultot fújtak, akárcsak Boltic esetében, és még volt egy blokkja is. Andrija Ciricnek is nagy érdeme van abban, hogy nyerni tudott a Szedeák: 40 percet játszott a csapatkapitány, aki 16 pontot tett a közösbe, e mellett volt hét lepattanója, két szerzett labdája és három gólpassza. A negyedik légiós, Nenad Sulovic is tíz pont fölé jutott: a center végül 13-nál állt meg, négy lepattanója mellett szintén szerzett egy labdát, volt két gólpassza és három kiharcolt faultja majd 20 pályán töltött perce alatt. Juhos Levente is elérte a kétszámjegyet: 35 percet játszott, ami alatt 10 pontot, négy lepattanót két-két gólpasszt és kiharcolt faultot írhatunk a neve mellé. Jól szállt be a meccse Bán Tibor: a nemrégiben szerződtetett kosaras 29 percet tölthetett a pályán, bevágott két nagyon fontos triplát, így hét ponttal zárt, volt két lepattanója és egy gólpassza, valamint két kiharcolt faultja. Wirth Ádám 11 percet kapott Nikola Lazictól, ami alatt négy pontot szerzett, míg Révész Ádám egy kosárig jutott 5 perce folyamán, volt egy szerzett és egy eladott labdája. A túloldalon Vojvoda Dávid, valamint Nikola Pavlicevic emelhető ki: az Olaj kapitánya 28 pontot szórt, 50%-al triplázott (4/8), hat lepattanót, két-két szerzett labdát és asszisztott, valamint öt kiharcolt faultot írhatunk fel hozzá. A montenegrói légiós nem sokat hibázott, 14 dobásából 9 is pontos volt, bedobott négy triplát hét kísérletből, volt öt lepattanója, két szerzett labdája, egy gólpassza és három kiharcolt faultja.

ONLINE
Szedeák Szolnok
98 : 97
(19-24, 25-16, 15-22, 23-20, 16-15)

Férfi kosárlabda NB I/A, 12. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK 98 – 97 (19-24, 25-16, 15-22, 23-20, 16-15) – hosszabbítás után
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Papp Péter, Jakab László, Balog György (Gincsai János).
Szedeák: BOLTIC 21, LILOV 25/12, CIRIC 16/6, Juhos 10/3, Sulovic 13/3. Csere: Bán 7/6, Révész 2, Wirth 4.Vezetőedző: Nikola Lazic.
Szolnok: Kinney 9/3, VOJVODA 28/12, Barnies 4, Borisov 12/3, Tóth Á. 4. Csere: Andric 11/3, Pavlicevics 22/12, Eilingsfeld 1, Wittmann 6. Vezetőedző:Sztojan Ivkovics.

Nikola Lazic: “Valamennyi játékosunkat dicséret illeti, mert végig nagy szívvel küzdöttek. Az egylabdás mérkőzés hajrájában a szerencsével sem álltunk hadilábon.”

Sztojan Ivkovics: “Tisztességgel helyt álltunk, emelt fővel veszítettünk.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK 98-97 (19-24, 25-16, 15-22, 23-20, 16-15) – hosszabbítás után

45′ Sulovictól jó az első, a második viszont lejön: még három másodperc, elindul Vojvoda – de LEJÖN!!! LEJÖN A DOBÁS! EZ A VÉGE, 97-98-RA LEGYŐZI A SZOLNOKOT A NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK EGY FELEJTHETETLEN MECCSEN! VASTAPS AZ ÚJSZEGEDI SPORTCSARNOKBAN, ÉS EGY EMBERKÉNT ÜNNEPEL A CSAPAT!

45′ Hét másodperc maradt a meccsből, a képlet egészen egyszerű: Andric negyedik hibája, Sulovic állhat a vonalra, de megint tanácskoznak a sporik.

no images were found

45′ Boltic eladja, de most a fault Bánnál, okos megmozdulás volt tőle. MÉGSEM! Visszavonják, nem semmi meccs, az biztos!Andric bever egy triplát hét másodperccel a vége előtt, megint egál, 97-97, Nikola Lazic már akkor elfordult, amikor Andric tisztán megkapta a labdát. Időt is kér a Szedeák mestere.

45′ Még 37 másodperc van vissza, amikor Eilingsfeld karatét megirigylő mozdulattal tartja fent a lábát, de ő kap faultot. Csak az egyik büntetője megy be, 97-94.

44′ Jön a tripla Pavlicevictől, 93-91. Boltic lehelet könnyen megy be, 95-91!! Gyors válasz Kinneytől, 95-93.

44′ Labdaszerzés után Boltic és Ciric szépen lejátszák: 93-88, időt kér Ivkovics!

43′ Kinney kap egy faultot, Boltic negyedik hibája. Bent van mindkettő, 89-88. Ciric megmenti a már szinte eladott labdát, és beejti közelről, 91-88.

42′ Bán szed egy támadólepattantót Sulovic kimaradt hármasa után, majd a center közelije is lehetetlen helyzetből jön ki… még támadhatunk, az alapról.SULOVIC!!! Ott a hármas, 89-86!

no images were found

42′ LILOV! Szép betörés után 86-84. Vojvodánál támadó, ez mondjuk egy kicsit könnyű volt, ez a negyedik hibája. Lilov közelije nem jó befutása után, Kinney-é viszont igen, megint egál, 86-86.

41′ Andric hármasa nem jó, de Eilingsfeld szed egy pattanót, majd kiegyenlít, 84-84.

41′ Pavlicevicnél a fault, neki a harmadik. Jöhetnek Boltic büntetői: bent az első, és a második is, 84-82.

IV. negyed 82-82 (19-24, 25-16, 15-22, 23-20)

40′ Kimarad Lilov közelije, a győzelemért támadhat az Olaj: Vojvoda lábán táncoltatja a labdát, de ez a vége: hosszabbítás, akárcsak tavaly!

40′ Jön az utolsó perc, mindössze két pont a különbség. Bánt meglökik, de nincs fault, Wittmann végigszáguld vele, és kiegyenlít, 82-82. Időt kér Nikola Lazic, 30.7 másodperc van vissza.

no images were found

39′ Vojvodának megint egy fault… jó az első büntetője, és a második is, 82-80.

39′ Ciric hármasa nem jó, de Borisov kilép a labdával! Juhos tempója sincs bent, Boltic kezéből kiperdül a pattanó, majd Bán gyorsan faultolja Vojvodát.

38′ Ciric floatere lejön, és sajnos most nincs támadópattanó, jöhet az Olaj. Kinney befejezi most egyedül, 82-78, időt kér Nikola Lazic. Még bő két perc a meccsből.

38′ Andric közelije kiszédül, de kap két büntetőt, Juhos meg megkapja a negyedik faultját. Bent van mindkettő, 82-76.

37′ Pavlicevicnek nem jön a tripla. Ciricé csak kettes, így 80-74, de máris 82-74, Boltic betörése után.

37′ Borisové lejön, ráadásul Bolticé a pattanó. Tíz szegedi tripla a meccsen! Megint videóznak, iszonyat hosszú meccs.

36′ CIRIIIIIIIC! MEGINT EGY TROJKA TŐLE! 81-74!

no images were found

36′ Wittmann hármasa nem jó, és Borisovról megy ki: jön a közönség hangja is. Ivan Lilov triplája most rövid ugyanonnan, de Juhos remekül védekezik Andric-al szemben.

35′ Visszajön Vojvoda, kapja is a füttyöt rendesen. Lilov hármasa hosszú a sarokból, de Bán megmenti – Kinney pedig beüt egy faultot a triplán kívülről, ez neki a negyedik hibája, így Lilov három büntetőt dobhat! Az első kettő jó, a harmadik lejön, 78-74.

35′ BÁN MEGINT EGY HÁRMASSAL A SAROKBÓL! Elképesztő meccs, 76-71! Borisov visszadobja, 76-74.

34′ Borisov előtt rengeteg a terület, ezt meg is oldja betörése után, sajnos jön még egy dobás is, 73-70. Jó a büntetője is, 73-71. Jön Boltic vissza a pályára.

34′ Kimarad Vojvoda közelije, Ciricé a pattanó. Erőből próbálja a sarokba tenni a kapitány Lilovnak, de ezt nem tudja átvenni a bolgár.

33′ Tóth Ádámnak van egy kis szerencséje, de beejti a kettest. LILOV EGY HÁRMASSAL VÁLASZOL! 70-66! Kicsit érdekes kosár, de ezt ma elnézzük az Olajnak, 70-68. FŐLEG ÍGY! JÖN CIRIC, ÉS EGY HÁRMAS AZ ARCBA! 73-68, időt kér az Olaj!

32′ Wittmann a vonalról, Bán faultja után: kimarad az első, a másik kettő már nem, 64-64. BÁN IS BESZÓR EGY HÁRMAST! 67-64!

31′ Bolticot leküldik a pályáról, hogy így nem játszhat: csorog a vér a szemöldökéből, tovább kell ápolni. LILOV EGY HÁRMAS! 64-62!

31′ Juhos tisztán, jó a floater, 61-62. KINNEY KIDOBJA A PÁLYÁRÓL!

no images were found

31′ Visszajön a pályára Boltic. Lejön Vojvoda hármasa, majd Tóth rögtön odaüt Bolticnak – nem túlzás, utaznak rá.

III. negyed 59-62 (19-24, 25-16, 15-22)

30′ Jöhet az Olaj, még öt másodperc a negyedből: Vojvoda tíz méteres triplája palánkról… szép jelenet, csak kár, hogy már a pályán sem kellene lennie. 62-59-re vezet a Szolnok a harmadik negyed után.

30′ Ciric triplája lejön, Wirth pedig hiába szedi össze a pattanót, az Olaj azt reklamálja, hogy Ciric már akkor engedte el, amikor lejárt a támadóidő. Megint videóznak…

30′ Lilov állhat a vonalra, az első nem jó, a második már bent, 59-59. Boltic visszajön, egy turbánnal a fején, egyelőre nem áll be.

29′ Bán indul el, de nem tudja beejteni. Lilov visszaszerzi! Elképesztően hasznosan játszik a bolgár!

29′ Vojvodától jó a tripla, 58-59. Andric besapkázza Lilovot, majd szabálytalanul zárja Wirthet – szó se róla, nem a legszebben játszik ma az Olaj…

28′ Kiperdül a kettes, ahogy Pavlicevic triplája is. JUHOS egy szép tempóval, 58-56!

28′ Juhos sajnos eladja, ebből indulhat az Olaj, ki is egyenlítenek egy ziccer után. Lépéshiba… a vezetésért támadhat a Szolnok.

27′ Szándékos után Wirth dobhat büntetőket: viszont Vojvoda maradhat a pályán. Bolticot ápolni kell, egyelőre nem tudja folytatni a játékot a könyökös után az irányító. Bent van mindkettő, 56-54.

no images were found

27′ VOJVODA HOMÁLY! A közönség legnagyobb örömére nem éri el a gyűrűt a triplája. Boltic tempója is lejön, majd Vojvoda könyökkel beleszáll Bánba, hát ez nem volt szép, a neve tartja a pályán Vojvodát…

26′ Fault a vége, Sulovicot így le kell hoznia Nikola Lazicnak, aki elképesztően mérgesen beszélget el centerével: technikai után dobhat megint Vojvoda: mindkettő bent, kiegyenlítenek a vendégek, 54-54.

26′ Sulovicnál a fault, el is ismeri a center, ennek ellenére Nikola Lazicot már figyelmeztetik, hogy ne reklamáljon… Jön az Olaj továbbra is, Pavlicevic közelije után 54-52. Kimarad Sulovic közelije, majd összeszaladnak a játékosok: fault megint, Boltic reklamál, megnézik a bírók videón, mi történt. Kezd kicsit kaotikus lenni a helyzet!

26′ BOLTIC!!! Elképesztően fontos kettes a betörése után, ráadásul még egy büntető is jöhet! Jó a plusz egy is, 54-50.

25′ Lilov elcsúszik, innen már nem tudta megmentei. Vojvoda bemegy a palánk alá, 51-50. Andric még egy faultot is reklamál – büntetlenül, 10-0-s futásban az Olaj.

25′ Elindult az Olaj, Pavlicevic szór be egy újabb hármast, máris 51-48, tizenegypontos különbség helyett mindössze három. Időt is kér Nikola Lazic.

no images were found

25′ A játékvezetők mutatják Ivkovicsnak: közel a technikai. Ciricet megint meglökik, szól a síp – viszont tényleg itt a technikai, csak Ciricnek… Vojvoda bedobja az ajándékot, 51-45.

24′ Vojvoda szerzi az Olaj első kosarát (!) a szünet óta, éppen a vonalon belülről a sarokból, 51-42. Lilov trojkája rövid, majd Andric szerez egy könnyű kettest a festékből, 51-44.

23′ Lejön a tripla Kinneytől, Sulovicot megint ütik-vágják – de lépést fújnak most, csak mosolyog a center.

23′ Borisov is kihagyja, Bolticé a lepattanó. Vojvoda beüt egyet Lilov ellen, neki a második. Boltic első kijagyott kísérlete, nem jó a hármasa. Sulovicé a támadó, aki keményen megküzd Tóth-al a palánk alatt, majd Lilov indul el a sarokból: dobhat két büntetőt. Ivkovics reklamálja, hogy mindent befújnak nekik – kigyűlt az Olaj csapathibája, alig három perc alatt. Lilov mindkettőt bedobja, 51-40.

no images were found

22′ Sulovic leüti, nem vállalja el a hármast, így viszont kap egy faultot, és dobhet kettőt. Az első bent, a második viszont kimarad, 49-40.

22′ Barnies hármasa lejön a sarokból, de már szól a síp, mielőtt gyűrűt érne a labda: Juhos harmadik faultja ez. Borisov hármasa lejön, de Tóth szed egy támadólepattanót: lejár a Szolnok támadóideje dobás nélkül!

21′ Szép blokk Sulovictől Tóth Ádámmal szemben, majd volt egy kis szerencsénk is, Sulovic kezéből ugyan kiütik, de pont Boltichoz kerül. Az irányító dobhat két büntetőt: bent a hetedik, és a nyolcadik kísérlete, továbbra is hibátlan, 48-40.

21′ Lilov látja meg remekül Sulovicot, aki faulttal együtt teszi be a második félidő első kosarát: kimarad a plusz egy a centertől, 46-40.

Marko Boltic eddig extrát játszik: nem rontott még dobást, mint a hat kísérlete a gyűrűben landolt, 10 pontja mellett öt lepattanót szerzett, van négy asszisztja, két kiharcolt faultja, és egy szerzett labdája – 20-as VAL-nál jár a nagyszünetben, ezzel magasan a legjobb a mezőnyben – persze van még húsz perc a meccsből.

II. negyed 44-40 (19-24, 25-16)

20′ Vojvoda tör be, és szeres kosarat, 42-40. Végigtámadhatja a negyedet a Szedeák: ÉS BEESIK! LILOV ELINDUL, ÉS BEEJTI, ÉPPEN A DUDASZÓ PILLANATÁBAN! Négy ponttal vezet a nagyszünetben a Szedeák a Szolnok ellen!

19′ Lilov kiszedi Borisov kezéből, de szép védekezés volt. Juhos triplája nem jó a sarokból.

no images were found

18′ Wittmann középtávolról, 37-38. Sulovic válaszol a palánk alól, 39-38. Kinneytől nem jó a pincér, LILOVTÓL VISZONT IGEN A HÁRMAS! 42-38, időt kér a Szolnok!

18′ Révész keresi a helyet Andric mellett, de elveszíti a labdát. Jön vissza Sulovic és Juhos a pályára.

17′ Vojvoda távoli hármasa nem jó, majd Tóth próbálja megmenteni,de Boltic kezeibe passzolja. Ciric triplája is pontatlan a sarokból, szerencsére Andric nem tudja átvenni az indítást. Wirth hármasa is lejön, most szép rohanás van a pályán. Andric szed egy támadópattanót, és megszerzi első pontjait, 37-36.

16′ CIRIC! Szép középtávoli a kapitánytól, újra előny a Szedeáknál, 35-34. Wirthet küldi be Nikola Lazic. Pavlicevic hármasa rövid, Wirth pedig végigszáguld vele, és beejti! 37-34!

16′ Lilov hármasa egy picit rövid. Révésznél a fault a meginduló Vojvoda ellen, szerencsére lejön a labdája, így “csak” két büntető. Bent az első, a második viszont lejön, 33-34.

15′ Pavlicevic első kosara, ami nem tripla: 33-33. Kinney nagyon nem érti, miért fújták rá a hibát, Boltic is nyugtatja. Wittmann is beáll az Olajba.

no images were found

15′ Révész megelőzi Tóth Ádámot, de szép munka volt! Ő fejezi be az akciót is Boltic passza után, vezet a Szedeák, 33-31!

14′ Eladja a labdát a Szolnok, Boltic mehet vele ziccerig – be is dobja, ő az első, aki eléri a tíz pontot, ezzel iksz! 31-31-nél időt kér a Szolnok, eddig 12-7 a negyed a Szedeáknak.

14′ Pavlicevic első kimaradt hármasa, de Borisov megszerzi a lepattanót, és visszateszi, 27-31. Lilovot most nem tudják tartani, szépen oldja meg Borisov mellől, 29-31.

13′ Barnies fejezi be az akciót megindulása után, 24-29. Bán adja vissza Juhosnak, aki befejezi közelről, és még jöhet egy büntető is, Barnies második faultja. Bent a plusz egy is, 27-29. Jön Révész a Szedeákba.

12′ Lilov egy pokolian pontos hármassal, 24-27. Andric elrontja a közelit, Ciricé a pattanó, majd Barnies beüt egy faultot a betörő Lilov ellen.

12′ Lilov egy remek akció végén a festékből, 21-27. Lépéshiba Andricnál, jöhet a Szedeák.

no images were found

11′ Cirictől ellopja Borisov, viszont az akció végén ez egy homály tőle – Ciricet meglökik a sarokban, nem jó a triplája, majd Andric próbálja visszatenni Kinney pattanóját, de lejön a labdája.

11′ Kinney egy triplával nyitja a második negyedet, 19-27.

I. negyed 19-24

10′ JUHOS! Egy trojka a sarokból, 19-24. Zárásképp még Ciric besapkázza Tóth Ádámot, de már a tíz perc letelte után: a negyed második részében magára talált a Szedeák.

10′ Vojvoda kinti dobása rövid, Boltic inkább nyugalomra inti övéit: az se rossz persze, ha így begyalogol vele, 16-21. Pavlicevic harmadik hármasa, 16-24.

9′ Megjön a közönség hangja: és jön az első szegedi trojka is, Andrija Ciric szerzi, 14-21.

9′ Ciric jó tempója, 11-21. Megint egy könnyű síp, most Bolticnak, fütyül is rendesen a csarnok, egyelőre a sporik a leggyengébbek a meccsen. Pavlicevic mindenki örömére kihagyja az első büntetőjét, és a másodikat is!

8′ Lejön megint a szegedi tripla, majd Kinney és Tóth Ádám játszik össze, utóbbi egykezes zsákolásával 9-21.

8′ Pavlicevic beszór egy újabb triplát, ez már a harmadik szolnoki trojka volt. Báné viszont kimarad a sarokból, de Juhos szed egy támadót. Bán is büntetőzhet Pavlicevic faultja után: csak az első a helyén, 9-19.

7′ Juhos kettese nem éri el a gyűrűt, majd Juhosnak megint egy könnyen befújt fault, ebből kijutott neki szerdán is. Boltic állhat a vonalra Tóth Ádám faultja után: az első bent, és a második is, 8-16.

no images were found

6′ Bán érkezik a Szedeákba. Boltic találja meg a helyet két ember között, majd Bán inkább leüti, nem vállalja el a triplát, viszont középtávolija nem jó. Nem úgy Pavlicevic triplája, 6-16.

6′ Sulovic megint megpróbálja kiszorított helyzetből, de ez sem jó. Eladja a labdát a Szedeák, Barnies szerez egy könnyű kosarat, 6-13-nál kér időt Nikola Lazic.

5′ Eilingsfeldet küldi be Ivkovics Borisov helyére. Boltic betörése után 6-9. Vojvoda szinte lemásolja, 6-11.

4′ Vojvoda indul el, és fejezi be, 4-9. Ciric találja meg középen Sulovicot, de háttal a palánknak nem tudja megoldani a center. Pavlicevic jön a vendégekhez.

4′ Boltic passzába belenyúlnak, de Ciric visszaszerzi – szépen leosztja Sulovicnak, akire ketten is zárnak, de nincs fújás, nem úgy Lilovnál.

3′ Sulovic keresi a helyet, de Tóth Ádám mellett most nem találja. Jön Luksa Andric a Szolnokba. Borisov elindul a sarokból, és beejti, 4-7.

3′ Vojvoda hármasa most lejön, Bolticé a pattanó, Sulovic pedig szépen megoldja a körtéből, 4-5. Kinney közelije kiperdül a túloldalon.

2′ Borisov tempója is bent közelről, 2-5. Juhos tisztán kintről, de ez picit hosszú.

no images were found

1′ Vojvoda egy triplával nyitja a meccset, nem lenne baj, ha ő nem melegedne be, 2-3.

1′ Lilov elhozza a labdát a feldobásnál. Az első akciónál Boltic fut be, és ejti be közelről, 2-0.

17.56 – Zajlik a bemutatás, szépen gyűlnek a nézők is a bajnok vendégjátékára – perceken belül kezdünk!

17.35 – A Szolnokból is itt van mindenki: bár Wittmann Krisztián játéka kérdéses volt, ő is melegít a társakkal. Tavaly hasonló párosításban egy emlékezetes meccset vívtak a csapatok: az Olaj hosszabbítás után tudott nyerni Szegeden.

17.26 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, a héten másodjára is hamarosan pályán a Szedeák, ma a címvédő Szolnok érkezik az újszegedi sportcsarnokba. A két csapat már a pályán, Milos Borisov és Nikola Lazic kedélyesen üdvözli egymást, de a többi délszláv légiós is vált egymással néhány szót. Ami mindenképp jó hír, hogy senki sem hiányzik a szegediekből, a héten betegség söpört végig a csapaton, de minden kulcsemberére számíthat ma a Szedeák mestere.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Default thumbnail
Előző sztori

Izsák Balázs: Az erőszakmentes székely ellenállásra emlékezzünk a madéfalvi vérengzés évfordulóján

Default thumbnail
Következő sztori

Megteltek a hajléktalanszállók, de befogadják a rászorulókat

Legutóbbi hasonló cikkek