Kézilabda: szakmai napot tartanak csütörtökön Algyőn – Szegeden ingyenes oktatással várják az ovisokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kezilabda_szs

A Szeged KKSE és a Csongrád megyei Kézilabda Szövetség közös szervezésében csütörtökön szakmai napot tartanak az algyői Fehér Ignác Általános Iskolában, míg délután Szegeden, a Bonifert Iskolában ingyenes kézilabda-képzésen vehetnek részt az óvodás kislányok a klub jóvoltából.

A Magyar Kézilabda Szövetség és a Szeged KKSE közös szervezésében szakmai napot tartanak csütörtökön, Algyőn: a Fehér Ignác Általános Iskolában esedékes program nyitányaként az óvodásokat várják, akiknak 13.15-től a Ferencváros korábbi válogatott játékosa, az ovi-program vezetője, Tóth Tímea az FKSE Algyő óvodás-kisiskolás korú játékosainak tart edzést, majd 14 órától Zsiga Gyula az utánpótlás-edzőknek tart szakmai képzést.

“Örülünk, hogy nálunk rendezi meg a klub ezt a szakmai napot, amely elsősorban a szakmának szól majd. Több klubtól hallottuk már a visszajelzéseket, hogy ott lesznek az eseményen, a Pick Szegedtől is többen jönnek, hiszen Zsiga Gyula egy olyan szaktekintély, akinek érdemes a véleményét meghallgatni, minden edző tud tanulni ezekből az előadásokból” – fogalmazott a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatójának szerepéről portálunknak Herbert Gábor, Algyő sportreferense.

Ingyenes képzéssel várják az ovisokat

Csütörtökön nem csak Algyőn lesz jelenése Tóth Tímeának: 17.30-tól ingyenes kézilabda oktatással várja az óvodás-nagycsoportos lányokat a Szeged KKSE a Bonifert Domonkos Általános Iskolában, ahol az első edzést a korábbi válogatott kézilabdázó fogja tartani. “Szeretnénk azt, hogy amikorra odakerülnek a kislányok, hogy versenyszerűen sportolnának, akkorra kapjanak egy alapot a kézilabdázásból. Ezeken az edzéseken koordinációs gyakorlatok vannak, egy összefogó képzést kapnak a gyerekek. Terveink között szerepel, hogy akár NB I-ig megyünk, ennek szeretnénk megteremteni a bázisát abból, hogy már nagyon pici korban elkezdjük a kézilabda oktatását” – mondta el kezdeményezésükről Vadkerti Attila, a Szeged KKSE stratégiai igazgatója, aki hozzátette, a foglalkozások minden csütörtökön zajlanak majd, amennyiben annyian jelentkeznek, akkor új csoport indítására is lehetőség nyílik. Nem ez az első turnus: a legutóbb mintegy 40-50 óvodás kislányt ismertettek meg a kézilabda alapjaival, ezáltal is tükröződik, hogy nagy az igény az ilyen jellegű kezdeményezésekre.

Előző sztori

Mesék az algyői Faluházban, nem csak elalváshoz

Következő sztori

Kézilabda: nagy esély előtt a magyar válogatott