Akadálymentessé tennék a látássérülteknek a kormányzati kiadványokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott és Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöke kezdeményezik, hogy a jövőben a kormány tájékoztató leveleit, valamint a kormányzat közérdekű tájékoztató kiadványait akadálymentes formában is tegyék közzé a látássérült embereknek – közölte a miniszterelnöki megbízott szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint Nyitrai Zsolt és Nagy Sándor szerdán, a Braille-írás világnapján egyeztetett a Magyarországon élő több mint 85 ezer látássérült ember mindennapi életét érintő ügyekről és kérdésekről, valamint az akadálymentesítés további lehetséges irányairól. A megbeszélésen egyetértettek abban, hogy a látássérült és az ép embereknek egyenlő esélyeket kell teremteni a mindennapokban. Emellett Nagy Sándor jelezte, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a jövőben az online felületek, valamint elektronikus nyomtatványok akadálymentesítésére.

A megbeszélés eredményeként a felek közösen kérik a kormányt, tekintse át a minél teljesebb körű akadálymentesítés lehetőségeit, hogy a látássérült emberek is könnyen és gyorsan intézhessék hivatalos ügyeiket. Nyitrai Zsolt és Nagy Sándor kezdeményezik továbbá, hogy a jövőben a kormány tájékoztató leveleit, valamint a kormányzat közérdekű tájékoztató kiadványait akadálymentes formában is tegyék közzé a látássérült embereknek. Az ehhez szükséges szakmai együttműködést a Miniszterelnöki Kabinetiroda és az érdekvédelmi szervezet hamarosan megindítja – olvasható a közleményben.

Előző sztori

Kosárlabda: ismét a győzelem útján, négy vereség után nyert újra a Szedeák + FOTÓK

Következő sztori

Palkovics László: jó tanár nélkül nincs jó oktatás