A férfi-női kapcsolatok elevenedtek meg Algyőn a dzsessz tolmácsolásában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ujevi_koncert008kfÉvekre visszanyúló hagyomány Algyőn, hogy az új év első napjaiban koncertre hívják a zene szerelmeseit, hogy minden alkalommal más stílussal örvendeztessék meg őket. A Faluház színpadán szombaton egy olyan páros elevenítette meg a férfi-női viszonyokat a dzsessz tolmácsolásával, kiknek tanár-diák kapcsolatuk a közös zenélésig vezetett.

Nagy Lili dzsesszénekes és Blaho Attila dzsesszzongorista a zenei stílus klasszikusaival örvendezették meg az Algyői Faluház és Könyvtár közönségét szombaton. Együtt olyan tematikus estét állítottak össze az amerikai dzsesszirodalomból, melynek témája a férfi-női kapcsolatok voltak – tudtuk meg Gál Boglárka művelődésszervezőtől. Az érdeklődők a zene erejével a megismerkedéstől egészen a szerelem fellobbanásáig végigkövethették egy képzeletbeli páros életének legszebb momentumait.

Az előadók néhány kevésbé ismert dzsessznótát is becsempésztek a repertoárba, a közönség láthatóan így is élvezte a Benedek Áron trombitaművésszel kiegészült estét. Akik járatosak a zenei stílusban, bizonyára tudják, hogy a hódmezővásárhelyi Nagy Lili a Sándorfalvi Alapfokú művészeti iskola könnyűzenei táborában találkozott Blaho Attilával, így lett később mentora. A tehetséges fiatal lány többek között a világot bejárt zongoristának köszönheti sikeres felvételijét a Kodolányi János Főiskolára. A tanár-diák kapcsolatból később munkakapcsolat lett, szívesen adnak együtt koncertet.

no images were found

Előző sztori

Egy raktárban pihen a Virág cukrászda eredeti kávéfőzője

Következő sztori

Kosárlabda: nézőcsalogató győzelem a Szolnok ellen