Kultúra

A férfi-női kapcsolatok elevenedtek meg Algyőn a dzsessz tolmácsolásában + FOTÓK

A férfi-női kapcsolatok elevenedtek meg Algyőn a dzsessz tolmácsolásában + FOTÓK

2017. január 9., hétfő
A férfi-női kapcsolatok elevenedtek meg Algyőn a dzsessz tolmácsolásában + FOTÓK
ujevi_koncert008kf

Évekre visszanyúló hagyomány Algyőn, hogy az új év első napjaiban koncertre hívják a zene szerelmeseit, hogy minden alkalommal más stílussal örvendeztessék meg őket. A Faluház színpadán szombaton egy olyan páros elevenítette meg a férfi-női viszonyokat a dzsessz tolmácsolásával, kiknek tanár-diák kapcsolatuk a közös zenélésig vezetett.

Nagy Lili

dzsesszénekes és

Blaho Attila

dzsesszzongorista a zenei stílus klasszikusaival örvendezették meg az Algyői Faluház és Könyvtár közönségét szombaton. Együtt olyan tematikus estét állítottak össze az amerikai dzsesszirodalomból, melynek témája a férfi-női kapcsolatok voltak - tudtuk meg

Gál Boglárka

művelődésszervezőtől. Az érdeklődők a zene erejével a megismerkedéstől egészen a szerelem fellobbanásáig végigkövethették egy képzeletbeli páros életének legszebb momentumait. Az előadók néhány kevésbé ismert dzsessznótát is becsempésztek a repertoárba, a közönség láthatóan így is élvezte a

Benedek Áron

trombitaművésszel kiegészült estét. Akik járatosak a zenei stílusban, bizonyára tudják, hogy a hódmezővásárhelyi Nagy Lili a Sándorfalvi Alapfokú művészeti iskola könnyűzenei táborában találkozott Blaho Attilával, így lett később mentora. A tehetséges fiatal lány többek között a világot bejárt zongoristának köszönheti sikeres felvételijét a Kodolányi János Főiskolára. A tanár-diák kapcsolatból később munkakapcsolat lett, szívesen adnak együtt koncertet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.