Bulvár

Vádemelés a hódmezővásárhelyi késelővel szemben

Vádemelés a hódmezővásárhelyi késelővel szemben

2016. december 20., kedd
Vádemelés a hódmezővásárhelyi késelővel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy hódmezővásárhelyi férfivel szemben, aki idén nyár elején egy helybeli dohánybolt előtt támadt a sértettre.

A vádirat szerint a vádlott június 4-én késő este egy hódmezővásárhelyi dohánybolt előtt beszélgető férfivel keveredett szóváltásba, melynek során elővett a zsebéből egy bicskát, kinyitotta, majd a sértett feje és nyaka irányába szúrt - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A sértettnek ekkor még sikerült a szúrás elől elhátrálnia. A vádlott ezt követően rövid időre eltávozott, majd pár perc múlva visszarohant, a sértetthez lépett és jobb kezét hátralendítve a bicskával nagy erővel, ismételten a sértett feje és nyaka irányába szúrt. A támadás kivédése érdekében a sértett a jobb karját a feje elé emelte, így a szúrás az alkarját érte. A verőeret érő szúrás miatt a férfi karjából spriccelni kezdett a vér, ezért a dohányboltba futva segítséget kért, majd részére mentőt hívtak. A mentők kiérkezéséig a sértett felkarját nadrágszíjával elszorították. A gyors és szakszerű beavatkozásból adódóan az elvérzés miatt fenyegető életveszélyes állapot nem alakult ki. A vádlott cselekménye folytán a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mivel a szúrás a verőér mellett más ereket is ért. A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.