/

Vádat emeltek az építkezésen sérülést okozó férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2014. szeptemberében, Szegeden, egy építkezésen figyelmetlenül indította el az egyik gépet, a gép pedig levágta a berendezést tisztító munkás alkarját.

A vádirat szerint az elkövető az építkezésen gépkezelői feladatokat látott el. A telepen működő csigát 2014. szeptember 2-án a vádlott meg akarta tisztítani, ehhez a csigát be akarta indítani, hogy a benne forgó spirál segítségével a cementet eltávolítsa a gépből. A vádlott szólt a csiga mellett dolgozó munkásoknak, hogy bekapcsolja a gépet, majd a kapcsolóhoz ment. Ekkor az egyik munkás a csigához lépett, és benyúlt a csigába azért, hogy a feltorlódott cementet kiszedje.

A vádlott a csigára nem látott rá, annak elindításához pedig le is kellett hajolnia. A vádlott a csigát bekapcsolta anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy ezt biztonságosan megteheti. A spirál azonnal elindult és levágta a sértett bal alkarját. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a csigát kezelő férfit. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Orbán: nem engedjük, hogy Brüsszel kivezesse a hatósági energiaárakat (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Újabb terrortámadásokat követhet el Európában az Iszlám Állam az Europol szerint