Bulvár

Vádat emeltek az építkezésen sérülést okozó férfival szemben

Vádat emeltek az építkezésen sérülést okozó férfival szemben

2016. december 2., péntek
Vádat emeltek az építkezésen sérülést okozó férfival szemben
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2014. szeptemberében, Szegeden, egy építkezésen figyelmetlenül indította el az egyik gépet, a gép pedig levágta a berendezést tisztító munkás alkarját.

A vádirat szerint az elkövető az építkezésen gépkezelői feladatokat látott el. A telepen működő csigát 2014. szeptember 2-án a vádlott meg akarta tisztítani, ehhez a csigát be akarta indítani, hogy a benne forgó spirál segítségével a cementet eltávolítsa a gépből. A vádlott szólt a csiga mellett dolgozó munkásoknak, hogy bekapcsolja a gépet, majd a kapcsolóhoz ment. Ekkor az egyik munkás a csigához lépett, és benyúlt a csigába azért, hogy a feltorlódott cementet kiszedje. A vádlott a csigára nem látott rá, annak elindításához pedig le is kellett hajolnia. A vádlott a csigát bekapcsolta anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy ezt biztonságosan megteheti. A spirál azonnal elindult és levágta a sértett bal alkarját. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a csigát kezelő férfit. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.