/

Vádat emeltek a zebrán gázoló idős férvivel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfivel szemben aki az év elején okozott halálos baleset.

A vádirat szerint a vádlott 2016. január 25-én délután öt óra körül közlekedett Hódmezővásárhely belterületén az általa vezetett személygépkocsival, amikor figyelmetlenségéből adódóan későn észlelte a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szabályosan, gyalogosan közlekedő nőt. Vádlott már csak szinte az ütközés pillanatában fékezett illetve próbálta meg a kormányt elrántani, így az autó bal elejével elütötte a zebra közepét már egyébként elhagyó sértettet. Vádlott az ütközést követően a helyszínre visszament, a mentőket még megvárta, de a rendőrök kiérkezése előtt a helyszínről eltávozott.

A sértett a balesetet követően az elszenvedett többszörös csonttörésekkel és egyéb sérülésekkel kapcsolatos gyógykezelés során fellépő gyulladásos szövődmények miatt mintegy két hónappal később elhalálozott. Erre figyelemmel a baleset és a sértett halála között közvetett okozati összefüggés áll fent. A vádlott közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a kijelölt gyalogos átkelőhelyen a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, a zebrát úgy és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogyha szükséges meg tudjon állni.

A vádlott egyébként az eljárás során elvégzett pályaalkalmassági vizsgálat szerint járművezetésre alkalmatlan. Az ügyészség vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Bakondi: az unió nehezen tanul és von le következtetést

Következő sztori

Betörtek egy kisteleki irodaházba