Bulvár

Vádat emeltek a zebrán gázoló idős férvivel szemben

Vádat emeltek a zebrán gázoló idős férvivel szemben

2016. december 28., szerda
Vádat emeltek a zebrán gázoló idős férvivel szemben
biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfivel szemben aki az év elején okozott halálos baleset.

A vádirat szerint a vádlott 2016. január 25-én délután öt óra körül közlekedett Hódmezővásárhely belterületén az általa vezetett személygépkocsival, amikor figyelmetlenségéből adódóan későn észlelte a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szabályosan, gyalogosan közlekedő nőt. Vádlott már csak szinte az ütközés pillanatában fékezett illetve próbálta meg a kormányt elrántani, így az autó bal elejével elütötte a zebra közepét már egyébként elhagyó sértettet. Vádlott az ütközést követően a helyszínre visszament, a mentőket még megvárta, de a rendőrök kiérkezése előtt a helyszínről eltávozott. A sértett a balesetet követően az elszenvedett többszörös csonttörésekkel és egyéb sérülésekkel kapcsolatos gyógykezelés során fellépő gyulladásos szövődmények miatt mintegy két hónappal később elhalálozott. Erre figyelemmel a baleset és a sértett halála között közvetett okozati összefüggés áll fent. A vádlott közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a kijelölt gyalogos átkelőhelyen a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, a zebrát úgy és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogyha szükséges meg tudjon állni. A vádlott egyébként az eljárás során elvégzett pályaalkalmassági vizsgálat szerint járművezetésre alkalmatlan. Az ügyészség vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.