Új elnökséget választott a Fiatal Írók Szövetsége

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Antal Nikolettet és Korpa Tamást választották meg a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) társelnökeivé a szervezet csütörtöki közgyűlésén.

Az elnökség további tagjai Pataki Viktor irodalomtörténész, Szőllőssy Balázs költő, szerkesztő, Tóth-Czifra Júlia irodalomtörténész, szerkesztő, Urbán Bálint irodalmár, műfordító és Varga Betti szerkesztő, tanár – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, a pályázat erősen épített a társelnöki szerepekre, hiszen Korpa Tamás irodalmárként és költőként, a SzifOnline főszerkesztőjeként a szervezet szépirodalmi, vidéki és határon túli képviseletét látná el erősebben. Antal Nikolett kultúratudománnyal foglalkozik, művészeti vezetője a B32 Galéria és Kultúrtérnek, így a szervezet jelentősebb társtudományi, társművészeti nyitásáért, a fővárosi képviseletért, illetve a menedzsmentért felel majd.

A társelnökségi struktúra megvalósításához alapszabály-módosítás is szükséges, ezért januárban újra közgyűlést hívnak össze. Addig Korpa Tamás elnökként, Antal Nikolett alelnökként tevékenykedik.

Az új elnökség köszönetet mondott a leköszönő elnöknek, Kollár Árpádnak a FISZ arculatát erőteljesen meghatározó, a szervezetet a legjelentősebb irodalmi érdekképviseleti szervek közé emelő munkájáért, valamint Mészáros Márton volt titkári és Neszlár Sándor volt elnökségi tagi munkájáért – írták.

Default thumbnail
Előző sztori

Szlovénia és Magyarország erősítené turisztikai kapcsolatait

Default thumbnail
Következő sztori

Haltermelők: bőséges a karácsonyi halkínálat

Legutóbbi hasonló cikkek