Kultúra

Új elnökséget választott a Fiatal Írók Szövetsége

Új elnökséget választott a Fiatal Írók Szövetsége

2016. december 15., csütörtök
Új elnökséget választott a Fiatal Írók Szövetsége

Antal Nikolettet és Korpa Tamást választották meg a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) társelnökeivé a szervezet csütörtöki közgyűlésén.

Az elnökség további tagjai

Pataki Viktor

irodalomtörténész,

Szőllőssy Balázs

költő, szerkesztő,

Tóth-Czifra Júlia

irodalomtörténész, szerkesztő,

Urbán Bálint

irodalmár, műfordító és

Varga Betti

szerkesztő, tanár - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Mint írják, a pályázat erősen épített a társelnöki szerepekre, hiszen Korpa Tamás irodalmárként és költőként, a SzifOnline főszerkesztőjeként a szervezet szépirodalmi, vidéki és határon túli képviseletét látná el erősebben. Antal Nikolett kultúratudománnyal foglalkozik, művészeti vezetője a B32 Galéria és Kultúrtérnek, így a szervezet jelentősebb társtudományi, társművészeti nyitásáért, a fővárosi képviseletért, illetve a menedzsmentért felel majd. A társelnökségi struktúra megvalósításához alapszabály-módosítás is szükséges, ezért januárban újra közgyűlést hívnak össze. Addig Korpa Tamás elnökként, Antal Nikolett alelnökként tevékenykedik. Az új elnökség köszönetet mondott a leköszönő elnöknek,

Kollár Árpádnak

a FISZ arculatát erőteljesen meghatározó, a szervezetet a legjelentősebb irodalmi érdekképviseleti szervek közé emelő munkájáért, valamint Mészáros Márton volt titkári és Neszlár Sándor volt elnökségi tagi munkájáért - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.