Közélet

Több mint 3 tonna lejárt karácsonyi csokoládét foglalt le a NÉBIH

Több mint 3 tonna lejárt karácsonyi csokoládét foglalt le a NÉBIH

2016. december 22., csütörtök
Több mint 3 tonna lejárt karácsonyi csokoládét foglalt le a NÉBIH
csoki_mikulas

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal EKÁER csoportjának megkeresése alapján tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy törökbálinti raktárban. A hatóság a vizsgálat során több mint 3 tonna édességet és édesipari alapanyagot vont ki a forgalomból.

A NAV munkatársai a magyar- román határról egy törökbálinti helyszínre kísértek egy román kamiont, amely 15 tonna édesipari terméket szállított. Mivel az ellenőrzést végzők a szállított és a már raktározott árukkal kapcsolatban gyanús körülményeket észleltek, értesítették a NÉBIH-et. A raktérben az előzetes vizsgálat alapján lejárt minőségmegőrzési idejű tételek voltak. Emellett a raktárban megtalálható volt az előző napi szállítmány is, így összesen 30 tonna (64 raklap) édességet vizsgáltak át a NÉBIH szakemberei. Az akció során a hatóság ellenőrei összesen 3364 kg lejárt édességet és édesipari alapanyagot vontak ki a forgalomból. Az eljárás folyamatban van. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.