Romlott a szegedi levegő minősége

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

legszennyezes_mero_allomas03_gs

A vasárnap a mérőállomással megfigyelt települések közül több városban, köztük Szegeden is romlott a levegőminőség az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közlése szerint.

Budapesten, Vácon, Debrecenben, Oszláron, Salgótarjánban, Egerben és Szegeden az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki. Kazincbarcikán és Miskolcon a tájékoztatási küszöböt meghaladó PM10 szennyezettség miatt egészségtelen volt a levegőminőség. Sajószentpéteren a kisméretű részecske szennyezettség átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportoknál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

Mivel a meteorológiai előrejelzés szerint a mai napon is csapadékmentes időjárás lesz, így a levegőminőség javulása rövid távon nem várható.

Előző sztori

A stoner három árnyalata Szegeden

Következő sztori

A kormány a TAO-rendszer folytatását kérte az Európai Uniótól