Közélet

Orbán Viktor táviratban fejezte ki részvétét a kairói kopt keresztényeket ért támadás miatt

Orbán Viktor táviratban fejezte ki részvétét a kairói kopt keresztényeket ért támadás miatt

2016. december 11., vasárnap
Orbán Viktor táviratban fejezte ki részvétét a kairói kopt keresztényeket ért támadás miatt
Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök táviratban fejezte ki részvétét II. Tavadrosznak, a Kopt Ortodox Egyház vezetőjének és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőnek a kairói kopt keresztény székesegyháznál elkövetett merénylet miatt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

"Mély megdöbbenéssel értesültem a kairói Szent Péter kopt templomban ma reggel elkövetett, számos emberéletet követelő terrortámadásról. Egy olyan barátságos és a vallások békés egymás mellett élését hirdető közösséget ért ma, a karácsonyra való felkészülés közepette támadás, amelynek szeretetet és békét hirdető szellemiségéről személyesen is megbizonyosodhattam" - írta a kopt pápának

Orbán Viktor

. Hozzátette: "biztosíthatom, hogy Magyarország és a magyar kormány a keresztény értékek szellemében kész minden segítséget megadni a kairói kopt közösségnek a károk helyreállításában. A magyarok nevében szeretném együttérzésemet kifejezni az áldozatok hozzátartozóinak és az egyiptomi keresztény közösségnek." Az egyiptomi elnöknek küldött táviratban Orbán Viktor kifejtette: ami történt, súlyos támadás a békében együtt élő egyiptomi muszlim és keresztény közösség és minden egyiptomi ember ellen. "Magyarországon nagyra értékeljük elnök úr erőfeszítéseit a terrorizmus elleni küzdelem terén, mellyel nemcsak Egyiptom, de egész Európa számára életbevágóan fontos szolgálatot tesz" - fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor - mint írta - személyesen is nagyra becsüli, hogy az elmúlt években Szíszi elnök mindent megtett az egyiptomi keresztény közösség védelme érdekében. "Biztosíthatom, hogy Magyarország és a magyar kormány továbbra is elkötelezetten támogatja az egyiptomi népet és elnök urat a nemzetközi terrorizmus elleni harcban" - zárta táviratát Orbán Viktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.