/

Még nem tudja az önkormányzat, hol folytathatják az Etelka sori sportolók

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

felso_tisza_part_gs

A tervezett fedett sportuszoda, valamint a szintén az Etelka soron, a Felső Tisza-parti stadion helyén megvalósuló hatezer fős sportcsarnok és ezer fős munkacsarnok okán felmerül a kérdés: mi lesz azokkal a sportolókkal, akik eddig a Felső Tisza parti önkormányzati létesítményekben, pályákon edzettek? A helyzetről Joób Mártonnál, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság MSZP-s elnökénél érdeklődtünk.

Ahogyan arról portálunk elsőként beszámolt, a Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül 3 milliárd forintot különít el a magyar kormány egy szegedi, hatezer fős multifunkcionális csarnok, valamint egy ezerfős munkacsarnok megépítésére. A létesítmény elsősorban a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatának otthonául szolgálna, amely a nagyobb befogadóképességgel rendelkező arénában játszaná a kiemelt mérkőzéseit, míg a munkacsarnokban a hazai bajnokijainak nagy részét. Tekintve, hogy a beruházás helyszíne nem változott, azaz a korábbi terveknek megfelelően a Felső Tisza parti stadion helyén, az Etelka soron, az oda tervezett új fedett sportuszoda mellett valósulna meg, a gazdag sportélettel rendelkező, ezen a helyszínen edző és mérkőzéseit lebonyolító sportcsapatoknak, sportolóknak új otthon után kell nézniük, így például a SZEOL SC és az FK 1899 Szeged otthona eltűnne, de ugyanígy létesítmény nélkül maradnak a Titán TC atlétái, ahogyan Fit World Gorillák rögbi csapata vagy Nagy Péter olimpiai súlyemelő is, aki szintén a területen található teremben készül fel versenyeire.

A kialakult helyzetre tekintettel megkerestük a város Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának szocialista elnökét, Joób Mártont, aki érdeklődésünkre elmondta: egyelőre nem tudják, hogy hol folytathatják majd a sportot az érintettek. „Az első tárgyalások óta a város határozott kérése volt, hogy amennyiben ezen a helyszínen épülne az új csarnok, akkor külön forrást rendeljünk arra, hogy azon egyesületek számára, melyek az Etelka soron sportolnak, tudjunk másik helyszínt biztosítani. Minden egyes alkalommal elmondtuk, akárhányszor tárgyaltunk a csarnokról, hogy ne feledkezzenek meg az ott sportolókról. 6-700 gyerekről beszélhetünk, akik ott edzenek. Mindenképpen abban gondolkozunk, hogy amennyiben megvalósul ez a projekt, akkor szeretnénk beleépíteni a megállapodásba azt is, hogy ezeknek az egyesületeknek helyet biztosítsunk valahol a városban. Teljes bizonytalanságban vagyunk azt illetően, hogy ki lesz a fenntartója a csarnoknak” – fogalmazott portálunknak az MSZP-s politikus.

Joób Márton hozzátette, eddig több helyszínt vizsgáltak a városban, de addig, amíg nem biztos, hogy a Felső Tisza parton épülne meg a csarnok, addig nem konkretizálták ezeket az elképzeléseket, ugyanakkor mindenképpen szeretné, ha a jelenlegihez képest jobb körülményeket tudnának biztosítani az érintetteknek. „Ha és amennyiben megépül a csarnok az Etelka sorra, akkor ez egy lehetőség az ott készülő sportolók számára, hogy jobb körülmények között edzhessenek, nem akarjuk őket szélnek ereszti, viszont erről csak akkor tudunk beszélni, ha látjuk a számokat és a lehetőségeket, de ilyen jellegű tájékoztatást még nem kaptunk. Szeretném, ha ez lehetőséget biztosítana arra, hogy infrastrukturálisan megújulnak ezek a sportágak. Ebben folynak tárgyalások, hogy ez hogy kivitelezhető” – folytatta a bizottság elnöke, aki kérdésünkre elmondta, még nem ültek le egyenként az érintett egyesületekkel, de ahogy konkrét elképzeléseket kapnak, akkor elkezdik a tárgyalásokat a klubok vezetőivel.

Előző sztori

Strandfoci: Szentes-Bíró Tamás lett az év strandlabdarúgója

Következő sztori

Elvarázsolták Varázsfuvola előadásukkal a nyolcadikos gregorosok iskolatársaikat + FOTÓK