Közélet

Mátéért gyűjtik a kupakokat Szegeden is

Mátéért gyűjtik a kupakokat Szegeden is

2016. december 8., csütörtök
Mátéért gyűjtik a kupakokat Szegeden is
SZS20140620_kupak_001

Fritz Máté Bence 3 éves. Születésekor oxigénhiányos állapot alakult ki és agyi károsodása miatt jelenleg sem ülni, sem állni, sem beszélni nem tud. Családja mindent megtesz a kisfiú állapotának javulásáért, a károsodott agyi területek fejlesztéséért. Máté gyógyulásáért a Katolikus Karitász a szeged-csanádi egyházmegyében is kupakgyűjtésbe kezdett.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász számos családnak ad rendszeresen segítséget, hitet, reményt. Mint

Kothencz János

, a szervezet igazgatója elmondta, éppen ezért természetes volt, hogy csatlakoztak az országos akcióhoz, és Szegeden is elkezdték gyűjteni a műanyag kupakokat. Hozzátette: Máté számára az őssejt-beültetés jelenthet komoly lehetőséget, a beavatkozás segítségével ugyanis az agyi szövetek regenerálódása is elképzelhető. Összesen három műtétről van szó, amit Ausztriában tudnak elvégezni, ezeknek igen magas a költsége. Máté családja ezért döntött úgy, hogy minden lehetőséget megragadva műanyag kupakok gyűjtésébe kezdenek. A Biokom felajánlásának köszönhetően a kupakokat magasabb áron váltják be, esélyt adva ezzel Máténak és családjának a műtétek megvalósulásához. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász arra kér mindenkit, hogy ne dobja el az üdítős palackok, ásványvizek műanyag kupakját, hanem gyűjtse össze, és adja le a kijelölt gyűjtőpontokon. Szegeden két helyszínen lehet leadni a kupakokat, az Alföldi utca 48. szám alatt keddenként 8-10 óráig, illetve a Csongor tér 8. szám alatt, munkanapokon 8-16 óráig. A gyűjtött mennyiséget a pécsi Katolikus Karitász segít eljuttatni Máté családjához. Ha valaki anyagilag szeretné támogatni a családot, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány OTP számlaszámán keresztül teheti meg: 11731001 -20101897-00000000, a közlemény rovatba Fritz Máté Bence nevét kell írni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.