Mátéért gyűjtik a kupakokat Szegeden is

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140620_kupak_001

Fritz Máté Bence 3 éves. Születésekor oxigénhiányos állapot alakult ki és agyi károsodása miatt jelenleg sem ülni, sem állni, sem beszélni nem tud. Családja mindent megtesz a kisfiú állapotának javulásáért, a károsodott agyi területek fejlesztéséért. Máté gyógyulásáért a Katolikus Karitász a szeged-csanádi egyházmegyében is kupakgyűjtésbe kezdett.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász számos családnak ad rendszeresen segítséget, hitet, reményt. Mint Kothencz János, a szervezet igazgatója elmondta, éppen ezért természetes volt, hogy csatlakoztak az országos akcióhoz, és Szegeden is elkezdték gyűjteni a műanyag kupakokat. Hozzátette: Máté számára az őssejt-beültetés jelenthet komoly lehetőséget, a beavatkozás segítségével ugyanis az agyi szövetek regenerálódása is elképzelhető.

Összesen három műtétről van szó, amit Ausztriában tudnak elvégezni, ezeknek igen magas a költsége. Máté családja ezért döntött úgy, hogy minden lehetőséget megragadva műanyag kupakok gyűjtésébe kezdenek. A Biokom felajánlásának köszönhetően a kupakokat magasabb áron váltják be, esélyt adva ezzel Máténak és családjának a műtétek megvalósulásához. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász arra kér mindenkit, hogy ne dobja el az üdítős palackok, ásványvizek műanyag kupakját, hanem gyűjtse össze, és adja le a kijelölt gyűjtőpontokon.

Szegeden két helyszínen lehet leadni a kupakokat, az Alföldi utca 48. szám alatt keddenként 8-10 óráig, illetve a Csongor tér 8. szám alatt, munkanapokon 8-16 óráig. A gyűjtött mennyiséget a pécsi Katolikus Karitász segít eljuttatni Máté családjához. Ha valaki anyagilag szeretné támogatni a családot, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány OTP számlaszámán keresztül teheti meg: 11731001 -20101897-00000000, a közlemény rovatba Fritz Máté Bence nevét kell írni.

Előző sztori

Az I. világháborúban elesett hősökre emlékeztek a dómnál + FOTÓK

Következő sztori

Sok munkával, jótékonysági akciókkal készül Karácsonyra a Karitász

Legutóbbi hasonló cikkek