Közélet

LMP: a kormány minden fejlesztést alárendel a vizes vb-nek

LMP: a kormány minden fejlesztést alárendel a vizes vb-nek

2016. december 4., vasárnap
LMP: a kormány minden fejlesztést alárendel a vizes vb-nek

Az LMP szerint a kormány minden fejlesztést alárendel a jövőre rendezendő vizes világbajnokságnak, amelynek költségei az előre tervezetthez képest folyamatosan nőnek.

Csárdi Antal

, a párt fővárosi közgyűlési képviselője vasárnap sajtótájékoztatón a vizes vb-t Budapest állatorvosi lovaként emlegette, és azt mondta, érdemes elgondolkodni azon, mennyire szükséges a fővárosiaknak a rendezvény, amelynek költsége messze meghaladja a budapesti költségvetés teljesítőképességét. Az ellenzéki politikus kiemelte, a vizes világbajnokság költsége 25 milliárd forintról indult, mára azonban ez az összeg 100 milliárd forintnál jár. Ez a pénz fontosabb feladatok végrehajtását is szolgálhatná, például a 3-as metró felújítását, vagy a fővárosiak szociális helyzetének javítását, helye lenne az egészségügyben, az oktatásban, vagy a budapesti bérlakásprogram fejlesztésében - sorolta Csárdi Antal, aki szerint ma csak a kormányzati gazdasági társaságok érdekei mentén fejlődhet a város.

Traian Basescu

volt román államfőnek a magyar diplomáciát érintő pénteki Facebook-bejegyzéséről - miszerint a bukaresti magyar nagykövet kiutasítását és a budapesti román nagykövet hazahívását javasolja annak kapcsán, hogy

Szijjártó Péter

külügyminiszter eltiltotta a magyar diplomatákat a román nemzeti ünnepen való részvételtől, illetve szerinte az "igazi Románia a Tiszáig terjed" - Csárdi Antal kérdésre válaszolva azt mondta, "Basescu bolond", és a volt román államfő megnyilvánulása nem európai és nem elfogadható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.