Labdarúgás: nem sokon múlott a mórahalmi pontszerzés a listavezető ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom-mehkerek026kf

A homokhátiak hamar megszerezték a vezetést a listavezető Szigetszentmiklós ellen, de a vendégek a mérkőzés hajrájában fordítani tudtak és elvitték a három pontot.

A listavezető Szigetszentmiklós látogatott az utolsó őszi fordulóban Mórahalomra. A vendégek eddig csupán öt pontot veszítettek a bajnokságban, és magabiztosan vezetik a tabellát, az pedig már korábban biztossá vált hogy őszi bajnokok lesznek. Ennek ellenére a találkozó elején meglepte a Szigetszentmiklóst Vojnic-Zelic Sasa csapata, az ötödik percben Dalibor Crkvenjakov góljával némi meglepetésre meg is szerezte a vezetést a homokháti gárda. A tizenhatodik percben büntetőhöz jutott a Szigetszentmiklós, de Halász Krisztián a tizenegyest és a kipattanót is nagy bravúrral hárította.

Sokáig aztán nem is változott az eredmény, már-már úgy tűnt hogy a Mórahalom a forduló meglepetését okozhatja, de a hajrá a vendégeknek sikerült jobban. Varga Bence góljával a 72. percben kiegyenlített a Szigetszentmiklós, majd a 80. percben Májer Gergő góljával már Csurka Zoltán csapatánál volt az előny. Ezek után nem született több gól, így bár megizzasztotta a Szigetszentmiklóst, de nem sikerült pontot szereznie a Mórahalomnak.

Férfi labdarúgó NB III, Közép csoport, 18. forduló

Mórahalom VSE – Szigetszentmiklós 1-2 (1-0)
Mórahalom, vezette: Bálint Attila (Viczián Mátyás, Zahorecz Roland)
Mórahalom: Halász – Lászik, Mészáros, Zámbü, Pócs T., Zsoldos, Crkvenjakov, Várda (Busa 59′), Bokányi, Szücs, Szalma. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Szigetszentmiklós: Mikler – Palkó (Imcze 46′), Sipos, Májer, Switzer (Szanyó 67′), Mojzer, Vass, Ródenbücher, Földes, Kovács, Varga (Szabó 90′). Vezetőedző: Csurka Zoltán
Gól: Crkvenjakov (5′) ill. Varga (72′), Májer (80′)
Sárga lap: Zsoldos (64′) ill. Földes (62′)

Magyar György: “Úgy vágtunk neki ennek a találkozónak, hogy ez egy bónuszmeccs lesz számunkra, ugyanis a két csapat lehetőségei és céljai nem mérhetőek össze. Ennek ellenére egyáltalán nem feltartott kézzel vágtunk neki az összecsapásnak. Az elmúlt hat-hét fordulóban úgy érzem összeérett a csapat, fejben és fizikálisan is fel tudtuk venni a versenyt egy olyan csapattal, akik ötször nagyobb költségvetésből gazdálkodhatnak mint mi, és akiknél több volt NB I-es és NB II-es futballista is szerepel. Az első félidőben alaposan meg is leptük őket, talán kissé le is becsültek bennünket, legalábbis ez látszott a játékukon. Persze ahhoz, hogy a félidőben nálunk legyen az előny, kellett Halász Krisztián hatalmas bravúrja is, de az első játékrészben jól futballoztunk és összességében is a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk. A második félidőben aztán felerősödött a szél és sajnos nem csak a természeti viszonyokra gondolok, gyakorlatilag 15 ember ellen kellett játszanunk. Nem szoktunk sem itthon, sem idegenben a játékvezetéssel foglalkozni, de a második játékrészben gyakorlatilag minden kétes szituációban a Szigetszentmiklós javára ítéltek és a győztes gólt is egy olyan szabadrúgás után szerezte meg a vendég csapat, amit meg sem kellett volna ítélni. Csupán meddő mezőnyfölényben tudott futballozni a Szigetszentmiklós a második félidőben, azt gondolom, hogy egy listavezető, feljutásra pályázó csapatnak nem ilyen körülmények között kellene legyőznie egy bentmaradásért harcoló együttest. A csapat előtt le a kalappal, kár hogy nem sikerült egy szép eredménnyel búcsúzni a szurkolóktól a szünet előtt. A csapat bebizonyította az utóbbi hetekben, hogy abszolút megérett az NB3-ra, természetesen az a célunk, hogy a tavaszi szezonban ki is harcoljuk ezt. Sokat kell még dolgoznunk, de most egy kis pihenőt kapnak a fiúk, aztán januártól megkezdjük a felkészülést a tavaszra.”

Előző sztori

Az internetes csalások elleni fellépést segítené a KDNP

Következő sztori

Kovács Zoltán: nem okoz gondot az utalványok kézbesítése