Sport

Labdarúgás: nem sokon múlott a mórahalmi pontszerzés a listavezető ellen

Labdarúgás: nem sokon múlott a mórahalmi pontszerzés a listavezető ellen

2016. december 3., szombat
Labdarúgás: nem sokon múlott a mórahalmi pontszerzés a listavezető ellen
morahalom-mehkerek026kf

A homokhátiak hamar megszerezték a vezetést a listavezető Szigetszentmiklós ellen, de a vendégek a mérkőzés hajrájában fordítani tudtak és elvitték a három pontot.

A listavezető Szigetszentmiklós látogatott az utolsó őszi fordulóban Mórahalomra. A vendégek eddig csupán öt pontot veszítettek a bajnokságban, és magabiztosan vezetik a tabellát, az pedig már korábban biztossá vált hogy őszi bajnokok lesznek. Ennek ellenére a találkozó elején meglepte a Szigetszentmiklóst

Vojnic-Zelic Sasa

csapata, az ötödik percben

Dalibor Crkvenjakov

góljával némi meglepetésre meg is szerezte a vezetést a homokháti gárda. A tizenhatodik percben büntetőhöz jutott a Szigetszentmiklós, de Halász Krisztián a tizenegyest és a kipattanót is nagy bravúrral hárította. Sokáig aztán nem is változott az eredmény, már-már úgy tűnt hogy a Mórahalom a forduló meglepetését okozhatja, de a hajrá a vendégeknek sikerült jobban.

Varga Bence

góljával a 72. percben kiegyenlített a Szigetszentmiklós, majd a 80. percben

Májer Gergő

góljával már

Csurka Zoltán

csapatánál volt az előny. Ezek után nem született több gól, így bár megizzasztotta a Szigetszentmiklóst, de nem sikerült pontot szereznie a Mórahalomnak.

Férfi labdarúgó NB III, Közép csoport, 18. forduló

Mórahalom VSE - Szigetszentmiklós 1-2 (1-0)

Mórahalom, vezette: Bálint Attila (Viczián Mátyás, Zahorecz Roland)

Mórahalom:

Halász - Lászik, Mészáros, Zámbü, Pócs T., Zsoldos, Crkvenjakov, Várda (Busa 59'), Bokányi, Szücs, Szalma.

Vezetőedző:

Vojnic-Zelic Sasa.

Szigetszentmiklós:

Mikler - Palkó (Imcze 46'), Sipos, Májer, Switzer (Szanyó 67'), Mojzer, Vass, Ródenbücher, Földes, Kovács, Varga (Szabó 90').

Vezetőedző:

Csurka Zoltán

Gól:

Crkvenjakov (5') ill. Varga (72'), Májer (80')

Sárga lap:

Zsoldos (64') ill. Földes (62') Magyar György:

"Úgy vágtunk neki ennek a találkozónak, hogy ez egy bónuszmeccs lesz számunkra, ugyanis a két csapat lehetőségei és céljai nem mérhetőek össze. Ennek ellenére egyáltalán nem feltartott kézzel vágtunk neki az összecsapásnak. Az elmúlt hat-hét fordulóban úgy érzem összeérett a csapat, fejben és fizikálisan is fel tudtuk venni a versenyt egy olyan csapattal, akik ötször nagyobb költségvetésből gazdálkodhatnak mint mi, és akiknél több volt NB I-es és NB II-es futballista is szerepel. Az első félidőben alaposan meg is leptük őket, talán kissé le is becsültek bennünket, legalábbis ez látszott a játékukon. Persze ahhoz, hogy a félidőben nálunk legyen az előny, kellett Halász Krisztián hatalmas bravúrja is, de az első játékrészben jól futballoztunk és összességében is a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk. A második félidőben aztán felerősödött a szél és sajnos nem csak a természeti viszonyokra gondolok, gyakorlatilag 15 ember ellen kellett játszanunk. Nem szoktunk sem itthon, sem idegenben a játékvezetéssel foglalkozni, de a második játékrészben gyakorlatilag minden kétes szituációban a Szigetszentmiklós javára ítéltek és a győztes gólt is egy olyan szabadrúgás után szerezte meg a vendég csapat, amit meg sem kellett volna ítélni. Csupán meddő mezőnyfölényben tudott futballozni a Szigetszentmiklós a második félidőben, azt gondolom, hogy egy listavezető, feljutásra pályázó csapatnak nem ilyen körülmények között kellene legyőznie egy bentmaradásért harcoló együttest. A csapat előtt le a kalappal, kár hogy nem sikerült egy szép eredménnyel búcsúzni a szurkolóktól a szünet előtt. A csapat bebizonyította az utóbbi hetekben, hogy abszolút megérett az NB3-ra, természetesen az a célunk, hogy a tavaszi szezonban ki is harcoljuk ezt. Sokat kell még dolgoznunk, de most egy kis pihenőt kapnak a fiúk, aztán januártól megkezdjük a felkészülést a tavaszra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.