Sport

Kézilabda: győzelemmel zárná az őszt a PC Trade SZKKSE

Kézilabda: győzelemmel zárná az őszt a PC Trade SZKKSE

2016. december 16., péntek
Kézilabda: győzelemmel zárná az őszt a PC Trade SZKKSE
szkkse_kecskemet41_gs

Bár Bakó Botond csapatának a támadójátéka visszaesett az utóbbi hetekben, a remek védekezésnek köszönhetően a tabella második helyén várhatjá a szombati, Hódmezővásárhely elleni összecsapást.

Téli szünet előtti utolsó bajnokijára készül a PC Trade SZKKSE, méghozzá a szintén Csongrád megyei Hódmezővásárhely ellen.

Bakó Botond

lányai jelenleg a tabella második helyét foglalják el, ám az utóbbi hetekben csikorognak a fogaskerekek és ez leginkább a támadójátékra igaz. A csapat eddig lejátszott tizenkét mérkőzésén 324 gólt szerzett, ennél kevesebbet pedig csak a tabella végén található alakulatok lőttek. Persze pánikra semmi ok, hiszen ha behúzza soros mérkőzését a szegedi csapat, akkor mindössze két pontra kerülnek a listavezető Kecskeméttől. „Mindenképpen az első három hely valamelyikének megszerzése a célunk, de szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Most a második helyen állunk, úgy gondolom ezzel elégedettek is lehetünk és a tavaszi szakaszban egy hibátlan teljesítménnyel akár a bajnoki címet is megszerezhetjük” – ezt már

Dobó Mónika

, a csapat hálóőre teszi hozzá portálunk kérdésére válaszolva.

Online

Szombaton 18 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a PC Trade Szeged KKSE - Hódmezővásárhelyi LKC női kézilabda NB I/B-s összecsapásról. Szurkoljon velünk!

Végy egy jó kapust, szól az elcsépelt mondás, de hogy mennyire igaz, azt a statisztika is alátámasztja. A PC Trade SZKKSE tizenkét meccsen csupán 235 gólt kapott, amely messze-messze a legkevesebb a bajnokságban szereplő tizennégy gárda között, még a listavezető is hetvenhárommal több találatot szenvedett el – igaz, egy mérkőzéssel több is áll a nevük mellett. A szegediek ellenfelei átlagosan még a húsz lőtt gólt sem érik el mérkőzésenként, ami egyértelműen a csapat védekezését és a remek kapusteljesítményt dícséri. A legutóbbi fordulóban Orosházán azonban ez sem bizonyult elegendőnek, Bakó Botond csapata 18-16-os vereséggel volt kénytelen távozni. „Annak örülök, hogy jól ment a védés, de annak jobban örültem volna, ha megnyerjük a mérkőzést. Szerettük volna ezt a két pontot Orosházáról elhozni, azonban a mérkőzés első 20 percében a támadó játékunkban sokat hibáztunk” értékeli a hétvégi eseményeket Dobó Mónika, akit arról is kérdeztünk, hogy miben látja az okát a gyengébb szereplésnek. „Sajnos erre én sem tudom a választ, mert úgy érzem, hogy az edzésen mindenki odateszi magát. A védekezés nagyon jó előttem, így nekem is könnyebb dolgom van, szóval igyekszünk kimászni a gödörből és újra úgy játszani, mint az őszi szezon első felében.” Az utolsó feladat a téli szünet előtt a szintén Csongrád megyei Hódmezővásárhely lesz szombaton, akik már egy mérkőzésen vendégeskedtek Szegeden az ősz folyamán, akkor a sereghajtó KSZSE-t verték az Etelka sori csarnokban. Az Városi Sportcsarnokban minden bizonnyal tökéletes körülmények várják majd a lányokat, de néhány hete bizony az elemekkel is meg kellett küzdenie az SZKKSE játékosainak. A Szent István SE elleni budapesti bajnokin ugyanis fűtetlen csarnokban kellett pályára lépni, a kispadon a cserék pedig kabátban ücsörögtek, így ez nagyban megnehezítette a lányok játékát. „Bármilyen körülmény is adódik egy csarnokban ahol játszunk, mindig meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni magunkból és az adott helyzetből” mondja a csapat kapusa. „Ugyanúgy készülünk tovább, mint eddig, igyekszünk felkészülni az ellenfelünkből és mindenképpen nyerni szeretnénk a hétvégén.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.