/

Huszonhárom műszaki mentéshez és tűzesethez riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tuzoltosag

A viharos szél miatt több műszaki mentéshez is riasztották a tűzoltókat pénteken és szombaton.

Pénteken Földeákon gyökerestől kifordult a földből egy több mint húsz méter magas gesztenyefa, Makón több helyen is leszakadt faágak veszélyeztették a gyalogosok és az autósok biztonságát, Csongrádon pedig a Kossuth téren álló kollégiumi épület tetőszerkezetét bontotta meg az erős szél.

Szegeden is okozott károkat a több mint 70 kilométeres szél. A Tömörkény üdülőtelepre riasztották a tűzoltókat, ahol elektromos vezetékre hasadt egy több méter magas nyárfa. A Csanádi utcában pedig két parkoló autóban is komoly károkat okozott egy kidőlt fa törzse. Szombaton reggel Kistelekről érkezett bejelentés, ahol a szél egy családi ház cserépléceit lazította meg a vihar, a lógó tetőlemez a gyalogosok forgalmát veszélyeztette.

Fábiánsebestyén közelében, a 4642-es útra is egy fa dőlt, amely elzárta az autósok forgalmát. A makói, a szegedi, a szentesi és a kisteleki hivatásos egységek munkáját a fábiánsebestyéni és a földeáki önkéntes tűzoltók is segítették.

Vasárnap reggel Zákányszékről érkezett bejelentés, egy Nyár utcai melléképület égett. A szegedi és a ruzsai tűzoltók több vízsugárral végezték az oltást. A tűzben senki sem sérült meg.

Előző sztori

Kézilabda: súlyos vereséget szenvedett a KSZSE Egerben

Következő sztori

Üzleti ötletekkel lehet pályázni a Berlin Startup Calling 2016 versenyén