Közélet

Hatszázmillió forinttal támogatja 2017-ben a nyomtatott és online lapok megjelenését az NKA

Hatszázmillió forinttal támogatja 2017-ben a nyomtatott és online lapok megjelenését az NKA

2016. december 27., kedd
Hatszázmillió forinttal támogatja 2017-ben a nyomtatott és online lapok megjelenését az NKA
ujsagok

Jövőre hatszázmillió, 2018-ban és 2019-ben pedig 300-300 millió forint keretösszeget biztosít a nyomtatott és online lapok megjelentetésére a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) bizottsága.

A folyóiratok jövőjéről szeptemberben szervezett konferencián elhangzott ígéreteknek megfelelően még az idén kiírták a szakmai kollégiumok mind a hároméves, mind az egyéves folyóirat-támogatásokhoz kapcsolódó pályázati felhívásokat - közölte kedden az NKA az MTI-vel. A különböző szakterületek pályázati kiírásai január végéig érhetők el az NKA honlapján.

Doncsev András

, az NKA alelnöke a magyarországi folyóiratokról rendezett szeptemberi tanácskozáson azt mondta, hogy az NKA a könyv- és folyóirat-támogatási rendszer első lépcsőjeként az alkotókat támogatja, majd hozzásegíti őket a megjelenéshez folyóiratokban, kiadványokban, végül eljuttatják a lapokat a könyvtárakba, sőt azok korszerűsítéséhez is támogatást nyújtanak. Mint hangsúlyozta, nemcsak a szépirodalmat, hanem a könyv- és folyóirat-kultúra egészét kívánják támogatni, a tudományos, ismeretterjesztő, művészeti kiadványokat is. A művészeti folyóiratok támogatására idén 1,4 milliárd forint pályázati igény jelentkezett, míg erre a célra mintegy félmilliárd forintot tudtak fordítani, ebből 150 milliót a szakmai kollégiumok saját keretükből csoportosítottak át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.