Hátország: Vágó Mihály: Jó közösségi szellemmel minőségi futballt produkálni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vgy_vm

Hagyományainkhoz híven ezúttal a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vonnak az őszi idény végén. Az U14-esek “örökvidám” trénerének, Kiss Balázsnak, majd az U15-ösök nemrég kinevezett vezetőjének, Majó Ádám értékelője után ezúttal az U17-esek népszerű vezetőedzője, Vágó Mihály (fotónkon a szerző mellett balról) válaszolt a 2016-17. évi kiemelt bajnokság első félévét értékelő kérdéseinkre… – írja honlapján Vitos György, a szegedi futball krónikása.

– Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései a csapatnál?

– A nyári felkészülési programot a 2016/2017 – es szezonra július közepén kezdtük el . Felkészülésünk korántsem volt zökkenő mentes …- kezdte értékelőjét Vágó Mihály, majd így folytatta – Az első edzések során máris súlyos létszámgondokkal szembesültünk, elsősorban azért, mert a rivális egyesület, a Szeol-Volánosok által elcsábított fiatal focisták hátat fordítottak klubunknak… Meghatározó játékosok hagyták el nagy számban korosztályos csapatunkat és az új igazolásaink sem úgy sikerültek, ahogyan azt szerettük volna ! Ezért aztán támaszkodnunk kellett az egyébként a saját bajnokságában nagyon jól teljesítő U – 15 -ös korosztályunk jó néhány játékosára is… A nyári felkészülésünk során , egyhetes gyulai edzőtáborozáson is részt vehettünk, ami nagyon sokat jelentett számunkra! Játékosaink igazán profi körülmények között készülhettek ez alatt az időszak alatt és ez legalább összekovácsolta a megmaradt értékeinket.

– Konkrétan mik valósultak meg ezekből a célokból idén ősszel és melyek voltak a legjobb eredmények?

– Az NB III Dél-keleti csoportjában, a mögöttünk hagyott félévben az 5. helyen zártunk a tabellán. Csapatunk a három körös bajnokságban ősszel a lejátszott 12 mérkőzésből 5 mérkőzést megnyert , 2 döntetlenül végződött és 5 mérkőzésen vereséget szenvedett. Így 29 – 9 -es gólkülönbséggel 17 pontot gyűjtöttünk eddig a bajnokság őszi idényében, ami nem annyira jó, mint vártuk, de az ismert átigazolási herce-hurcát tekintve kezdésnek elfogadható… Tovább taglalva ezt az eredménysort , kétszer sikerült megvernünk a Mórahalmot, egyszer – egyszer pedig a Makót, a Méhkeréket és a DAFC – ot . A két döntetlent idegenben a DAFC ellen és otthon a Makó ellen értük el . Vereséget szenvedtünk sajnos, kétszer is az Orosházától, de kikaptunk a HFC, a Békéscsaba és a Gyulai Thermál ellen is. Két csapat, a Gyulai Termál és a Hódmezővásárhelyi FC kimagaslóan jól teljesítettek eddig ebben a szezonban, így mindkét csapat magabiztosan vezeti a tabellát…

– Hallhatnánk azokról a bizonyos hátráltató körülményekről is?…

– Őszintén meg kell vallani, a csapat – amint azt az eredmények is mutatják – rendkívül hullámzóan teljesített… Ez azonban összhangban volt a gyengülő edzéslátogatottsággal is. Sajnos, az elvártnál sokkal többen a különféle iskolai kötelezettségeik miatt egyszerűen nem tudták teljesíteni a heti 3 – 4 edzésüket sem és ez erősen visszaütött… Akik viszont rendszeresen ott voltak az edzéseken, azok maximálisan helytálltak, de sajnos, ők voltak kevesebben. A mostoha körülményeinkről pedig azért nem beszélek, mert azt elmondta már előttem részleteiben is Majó Ádám, az U15-ösök vezetőedzője…

– 2017 tavaszára milyen erősítések, változások várhatók az U17-es korosztálynál, s ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

– Tavasszal továbbra is realitásnak tűnik a 3. hely megcélzása. Jelenleg a Békéscsaba áll ebben a pozícióban 4 ponttal megelőzve minket, de 2017 első felében még kétszer játszunk ellenük. Szeretném még megjegyezni, hogy ebben a félévben a játékosok alkalmazkodtak egy fegyelmezettebb, keményebb edzésmunkához! Nemcsak fizikálisan , hanem jelentős mentális változáson is keresztül mentek! Ebben a változásban a csapat segítségére volt Patrascu János is, a klub utánpótlás koordinátora, akinek köszönettel tartozunk ezért! A játékosok egyéni teljesítményeiről röviden annyit , hogy a házi gólkirályi pozícióban 7 – 7 góllal Gégény Ádám és Sarnyai Dominik állnak! A legtöbb edzéslátogatottsággal Kiss Márkó rendelkezik, és ezzel meg is alapozta jó teljesítményét! Nagyon jó hozzáállást tanúsított Varga Ádám is. Szeretném kihangsúlyozni, hogy dicséret illeti valamennyi U-15-ös játékost, aki szerepet kapott az ősz folyamán, így különösen Dobronoky Viktor, Vajda Marcell és Vitos György nyújtott megbízhatóan jó teljesítményt!

Ami pedig a 2017-es teendőket illeti… A felkészülést a tavaszi szezonra január 10-én szeretnénk megkezdeni! Terveink között szerepel, hogy a téli átigazolási szezonban minden csapatrészbe szeretnénk még játékosokat igazolni! Célunk tavasszal, hogy jó közösségi szellemmel, kiegyensúlyozott, minőségi futballt produkáljunk, és ezzel odakerüljünk az első háromba, azaz a dobogós helyek valamelyikére! – zárta értékelőjét Vágó Mihály, a Szeged 2011 U17-eseinek vezetőedzője.

Vitos György

Előző sztori

Labdarúgás: taktikailag kell előrelépnie a SZEAC-nak tavaszra

Következő sztori

Élettársát próbálta meggyilkolni egy szentesi nő