Bulvár

Gyanúsítottként hallgattak ki egy szegedi ügyvédet a közös francia-magyar nyomozásban

Gyanúsítottként hallgattak ki egy szegedi ügyvédet a közös francia-magyar nyomozásban

2016. december 9., péntek
Gyanúsítottként hallgattak ki egy szegedi ügyvédet a közös francia-magyar nyomozásban
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Franciaországban prostituáltakat futtató szegedi bűnszervezettel kapcsolatos nyomozásban a Csongrád Megyei Főügyészség és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön házkutatást tartott egy szegedi ügyvédi irodában.

A bűnszervezet tevékenységének felderítésére korábban közös francia-magyar nyomozó csoport alakult, a mostani házkutatás célja olyan ingatlanokkal kapcsolatos szerződések felkutatása és lefoglalása volt, amely szerződések a gyanú szerint azért készültek, hogy a bűnszervezet tagjai az illegális bevételek eredetét leplezzék. A tegnapi nap folyamán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az okiratok szerkesztésében, elkészítésében közreműködő ügyvédet pénzmosással kapcsolatos bejelentés elmulasztásának vétsége miatt gyanúsítottként is kihallgatta. A gyanú szerint az ügyvéd ingatlan adásvételek kapcsán nem tett eleget azon törvényi kötelezettségének, hogy be kell jelentenie a területi ügyvédi kamaránál az olyan szerződéseket, amelyekkel kapcsolatban pénzmosás gyanúja merül fel. Az ügyvéd vallomást nem tett, a gyanúsítással szemben panasszal nem élt. A nyomozás a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett van folyamatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.